Mergi direct la conținut »
Cel puțin 1.000 de copii, abuzați de 300 de preoți, în statul american Pennsylvania
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Cel puțin 1.000 de copii, abuzați de 300 de preoți, în statul american Pennsylvania

Un raport al Curţii Supreme din Pennsylvania dezvăluie că Biserica Catolică a ascuns faptul că peste 300 de preoţi au abuzat, pe parcursul unei perioade de 70 de ani, cel puțin 1.000 de copii.

Cea mai amplă analiză a unei agenții guvernamentale din SUA în privinţa abuzurilor sexuale asupra copiilor de membri ai Bisericii Catolice a relevat că liderii Bisericii Catolice din Pennsylvania au ascuns sute de cazuri de abuzuri, potrivit businessinsider.com.

Raportul realizat de Curtea Supremă din statul american arată că au existat peste 300 de preoți care au abuzat, pe parcursul unei perioade de 70 de ani, peste 1.000 de copii.

Până în prezent, doar o parte din victime au putut fi identificate, autorii raportului fiind de părere că numărul copiilor abuzați este mult mai mare. De asemenea, au fost identificați și unii dintre abuzatori, fiind vorba de preoți din toată America.

Câteva dintre fețele bisericești contestă raportul, spunând că le va distruge pe nedrept reputația. Unele informații din document sunt redactate, dar instanța le-a eliberat integral.

Timp de decenii, Biserica Catolică s-a confruntat cu acuzații privind abuzuri sexuale în parohii din întreaga lume. Ca rezultat, Papa Francisc a acceptat recent o serie de demisii de la oficialii bisericii din Chile și Argentina.

În luna iulie a acestui an, Theodore McCarrick, în vârstă de 88 de ani, fost arhiepiscop de Washington, s-a confruntat cu acuzaţii de abuzuri sexuale, inclusiv asupra unor minori.

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
Recomandări
EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
 

În închiere, Raportul Curţii Supreme din Pennsylvania care a fost realizat în doi ani punctează că oficialii Bisericii care au protejat preoţii acuzaţi şi-au păstrat funcţiile ori chiar au fost promovaţi. Cel mai probabil documentul nu va duce la iniţierea de noi acţiuni legale întrucât termenul de prescripţie a expirat. Doar în două din cazurile incluse în raport au fost formulate acuzaţii penale, informează Agerpres.

Potrivit organizaţiei Bishop Accountability, 6.721 de preoţi au fost acuzaţi de abuz sexual în Statele Unite pentru presupuse fapte comise în perioada 1950-2016. Aceeaşi asociaţie estimează la 18.565 numărul copiilor care au căzut victime acestor fapte.

În Germania, cel puţin 547 de copii dintr-un cor celebru, din Regensburg, au fost victime ale unor abuzuri şi violuri comise între 1945 şi începutul anilor 90, inclusiv când corul a fost condus de fratele fostului Papă Benedict al XVI-lea, a arătat o anchetă recentă.


Ivan Patzaichin a strâns 3.000 de lei pentru copiii din Sfântu Gheorghe, „vânzând” cafea!


 

Close
Închide
  Close