MENIU CAUTĂ
03 Sep. 2018 00:03

Peste 400 de deținuți au evadat dintr-o închisoare din Libia

Distribuie

Peste 400 de deținuți au evadat dintr-o închisoare din Libia, acolo unde de peste o săptămână se duc lupte între milițiile rivale și a fost declarată stare de urgență.

Evadarea în masă a avut loc într-o închisoare situată în apropiere de capitala Tripoli și a fost posibilă datorită unei revolte în urma căreia deţinuţii au forţat porţile, iar gardienii nu au opus rezistenţă, pentru a cruţa vieţile celor care au evadat, a anunţat poliţia.

Majoritatea celor închişi în penitenciarul Ain Zara sunt condamnaţi pentru infracţiuni de drept comun, dar forţele de ordine nu au precizat dacă printre evadaţi se află şi deţinuţi din alte categorii, cum ar fi susţinători ai fostului regim al dictatorului Mammar Gaddafi, vinovaţi de crime în timpul revoltei din 2011, scrie Agerpres citând AFP.

La Tripoli, săptămâna aceasta, luptele dintre miliţii rivale s-au soldat cu aproximativ 40 de morţi şi 100 de răniţi, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri seara de ministerul sănătăţii


Citește și: Româncă moartă în condiții misterioase în Republica Dominicană. Tânăra de 23 de ani a fost găsită în fața unui hotel. Ultimele imagini cu Andreea în viață


 

Citește mai multe despre evadare, Libia și penitenciar pe Libertatea.

Comentarii