Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Peste 45.000 de oameni în stradă la Madrid. Îl acuză pe premier de "trădare" după ce a dialogat cu separatiștii Catalani

Peste 45.000 de oameni în stradă la Madrid. Îl acuză pe premier de „trădare” după ce a dialogat cu separatiștii Catalani

Zeci de mii de oameni au ieșit, duminică, pe străzile din Madrid pentru a manifesta împotriva premierului Pedro Sanchez, pe care îl acuză de "trădare" după ce a dialogat cu separatiştii catalani, scrie BBC News.

Manifestanții s-au adunat în Piaţa Colon din centrul Madridului cu purtat steaguri ale Spaniei și pancarte pe care scria „Stop Sanchez”. Mulțimea, care cere alegeri anticipate, s-a adunat la convocarea Partidul Popular (PP, dreapta) şi liberalii Ciudadanos, cărora li s-au alăturat partidul de extremă dreapta Vox şi mai multe formaţiuni radicale de extremă dreaptă precum Falanga.

La manifestație a participat și fostul prim-ministru socialist francez Manuel Valls, candidat la primăria Barcelonei sprijinit de Ciudadanos.

Protestul are loc cu două zile înainte de deschiderea marţi a procesului istoric a doisprezece foşti lideri separatişti pentru rolul lor în tentativa de secesiune a Cataloniei din octombrie 2017.

Pedro Sanchez ar putea fi obligat să convoace alegeri anticipate dacă nu va reuși să treacă de parlament bugetul pe 2019.

Foto: EPA


Citește și: O femeie-jandarm din România, în iadul din mijlocul Africii. Acolo, localnicii își măcelăresc dușmanii cu macetele, îi omoară cu pietre sau îi ard de vii!


 

Close
Închide
  Close