Manifestanții s-au adunat în Piaţa Colon din centrul Madridului cu purtat steaguri ale Spaniei și pancarte pe care scria „Stop Sanchez”. Mulțimea, care cere alegeri anticipate, s-a adunat la convocarea Partidul Popular (PP, dreapta) şi liberalii Ciudadanos, cărora li s-au alăturat partidul de extremă dreapta Vox şi mai multe formaţiuni radicale de extremă dreaptă precum Falanga.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

La manifestație a participat și fostul prim-ministru socialist francez Manuel Valls, candidat la primăria Barcelonei sprijinit de Ciudadanos.

Protestul are loc cu două zile înainte de deschiderea marţi a procesului istoric a doisprezece foşti lideri separatişti pentru rolul lor în tentativa de secesiune a Cataloniei din octombrie 2017.

Pedro Sanchez ar putea fi obligat să convoace alegeri anticipate dacă nu va reuși să treacă de parlament bugetul pe 2019.

Foto: EPA


Citește și: O femeie-jandarm din România, în iadul din mijlocul Africii. Acolo, localnicii își măcelăresc dușmanii cu macetele, îi omoară cu pietre sau îi ard de vii!


 

Urmărește-ne pe Google News