Mergi direct la conținut »
VIDEO | Petre Daea, dezlănţuit în Parlament:
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO | Petre Daea, dezlănţuit în Parlament: „V-a intrat cormoranul in cap? Românii mănâncă astăzi mai puţin peşte decât cormoranii. Nu dăm bani pentru cormorani!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost întrebat, marţi, în comisile reunite de buget-finanţe, despre subiectul cormoranilor, Opoziţia acuzându-l că ne facem de ruşine în Europa cu astfel de declaraţii. Ministrul s-a dezlănţuit şi i-a acuzat pe parlamentari că nu stăpânesc domeniul.

De Valentina Postelnicu,

„Nu dăm bani pentru cormorani, să ştiţi ce vă spune ministrul”, a spus Daea, întrebat de deputatul PNL Florin Roman cum stă treaba cu „cormoranii”.

„Vă spun exact, ca să înţelegeţi. E o problemă extrem de improtantă, românii mănâncă astăzi mai puţin peşti din suprafaţă decât cormoranii. Dumneavoastră aveţi un mare rol. Este duşmanul numărul unu al pisciculturii. România trebuie să aibă politică de stat pentru dezvoltarea pisciculturii. Nu intraţi în peiorativ, pentru că nu stăpâniţi domeniul”, a replicat ministrul Daea.

Deputatul PNL Florin Roman i-a cerut să nu mai arate degetul spre el, pentru că numai Ceauşescu avea astfel de gesturi. „Îl arăt cormoranilor”, a răspuns Daea.

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a primit marţi raport favorabil din partea comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci reunite, cu 18 voturi pentru şi 11 voturi împotrivă.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a menţionat că bugetul pentru anul 2019 are prevăzut pentru investiţii un procent de 38,91% din suma totală alocată, iar 51,9% pentru spijinirea producătorilor agricoli.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

MADR dispune în 2019 de un buget de 22,86 miliarde de lei, în creştere cu aproape 15% faţă de execuţia preliminată pentru anul 2018, de 19,91 miliarde de lei, fondurile urmând să fie alocate programelor pentru dezvoltarea agriculturii şi mediului rural, pescuitului şi afacerilor maritime.

Recent, ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent în Comisia pentru pescuit a Parlamentului European, unde a prezentat strategia României în domeniul pescuitului pentru perioada în care deține președinția Consiliului UE, a făcut mai multe declarații de-a dreptul halucinante.

„Sunt o serie întreagă de restricții care vin din abordare conceptuală, a conceptului de natură protejată (…), dar sunt și momente în care îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistență. A se vedea populațiile de cormorani. Am discutat cu Vela, cu comisarul (n.r.comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit), a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele în care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiție pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poți găsi în interior, în apele tale, soluția de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și iată, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres”, a mai afirmat ministrul Agriculturii, potrivit Hotnews.

Citeşte şi: Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

Close
Închide
  Close