De Cătălin Lupășteanu,

Acestea arată că în acest caz nu s-au consumat fapte penale și explică faptul că pătrunderea în imobil s-a făcut cu accept iar „plantarea” de către persoana chemată să verifice dacă există microfoane.

Nu a fost efracție și nici „plantare” ilegală

Concret, spun sursele citate, „fapta de violare de domiciliu nu există, cei doi intrând în locuința ministrului Carmen Dan, cu acceptul surorii ei„ iar un alt motiv al clasării ar fi acela că „că nu s-a găsit nici un microfon în priză, ci a fost plasat chiar de către cel chemat să îl descopere, microfonul nefiind nici funcțional”.

Întrebate care a fost explicația plauzibilă a celui care a făcut „descoperirea” și a indus-o practic în eroare pe Carmen Dan, ministrul Internelor, sursele Libertatea.ro au explicat că cel mai probabil persoana în cauză ar fi dorit câștigarea încrederii și bunăvoinței demnitarului.

Peste 20 de audieri în acest dosar

Surse judiciare precizează pentru Libertatea.ro că pe parcursul anchetei s-au administrat numeroase probe și s-au făcut aproape 20 de audieri. Astfel, persoane din Ministerul de Interne dar și altele au fost chemate să explice situația creată.

Marcel Vela: „Raportul protestului din 10 august este declasificat, dar informațiile nu sunt publice”
Recomandări

Marcel Vela: „Raportul protestului din 10 august este declasificat, dar informațiile nu sunt publice”

Potrivit informațiilor din mass-media unul dintre cei care i-au făcut ”verificarea” ar fi Cătălin Coman, fost ofițer în MAI, până în 2016, când s-a pensionat. Ar fi fost lucrător și la DIPI și la SRI.

Celălalt, potrivit surselor, este ginerele unui fost șef adjunct al DIPI, pe nume Bercaru.

Microfon chinezesc de trei sute de lei

Microfonul care a fost „plantat” în locuința ministrului Carmen Dan ar fi mai scump decât s-a spus inițiat, Potrivit unor surse, dispozitivul ar fi unul chinezesc și ar valora 300 de euro.

Concret, este vorba despre un dispozitiv chinezesc, în valoare de 300 de euro, care ar fi fost „plantat” în locuința ministrului de Interne de o persoană privată, potrivit unor surse.

Microfonul a fost montat într-o priză, pentru a o urmări pe Carmen Dan, spun aceleași surse.

Carmen Dan declara că a găsit un microfon ascuns în locuința ei, într-o priză. „Am găsit în locuința mea un dispozitiv care după prima verificare pare un dispozitiv de înregistrare audio într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuință a RAAPPS-ului”, a spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne a spus atunci că a sesizat poliția în legătură cu acest caz și a făcut plângere pentru violare de domiciliu. Ancheta este în continuare în desfășurare.


Citește și: Irinei Tănase i-a fost „teamă și jenă să iasă pe stradă” după publicarea materialului TNR


 

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare