In legatura cu prevederile ce impun examinarea si atestarea administratorilor de imobile eu cred ca se impune sa se pretinda si un minimum de pregatire in materie de finante, legislatie si administratie. Daca nu au un curs postliceal, macar un act de absolvire a liceului, ca de administrator depinde modul in care e gospodarit imobilul.
Ioan Gheorghe (Bucuresti)
Aprecierile la care va referiti vizau luarea in consideratie a acestei functii, inclusiv prin inscrierea ei in nomenclatorul de profesii practicate in tara noastra. Atestatul presupune un minimum de cunostinte in domeniu si reprezinta un castig evident pentru activitatea asociatiilor de proprietari. Totodata, apreciem propunerea dv. si o supunem in atentia legiuitorului.
Existand o diferenta intre consumul de apa facturat de furnizor si consumurile inregistrate de contoarele noastre, administratorul ne-a incarcat cu cantitati greu de acceptat. Nu era corect ca diferentele sa fie suportate de cei ce nu au contoare? Cine le-a limitat consumul doar la 5 mc de persoana?
Petra Ionita (Bucuresti)
Nu, nu era corect sa fie incarcati cei ce nu au contoare la baie si bucatarie, 5 mc fiind maximum taxat de furnizor ca barem pausal. Apoi, acestora li s-au adaugat alte cantitati reprezentand consumuri colective (cum ar fi spalatul ghenelor etc.) asa cum s-au adaugat si celor cu contoare. In plus, se adauga eventualele pierderi din reteaua proprie a blocului.
As vrea sa stiu ce se poate intreprinde in cazul in care o persoana care a functionat ca administrator refuza sa predea arhiva asociatiei?
T. Grigorescu (Bucuresti)
In astfel de situatii trebuie sa solicitati interventia de urgenta a organelor de Politie si chiar si ale Procuraturii daca se banuieste ca refuzul predarii arhivei are drept scop ascunderea unor deficiente deosebit de grave.
Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative