Mergi direct la conținut »
Pilonul II de pensii. Persoanele care au cotizat se pot retrage oricând. Care este condiția
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pilonul II de pensii. Persoanele care au cotizat se pot retrage oricând. Care este condiția

Pilonul II de pensii. Persoanele care au cotizat se pot retrage oricând. Care este condiția

Persoanele care au cotizat la un fond de pensii se pot retrage oricând, dar vor plăti un comision de 2% din suma retrasă, a anunțat miercuri ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Retragerea banilor cotizați fără plata comisionului este posibilă doar după cel puțin cinci ani de cotizare, a precizat demnitarul. Orlando Teodorovici s-a referit la Pilonul II de pensii, administrat de companiile private spre care sunt direcționate o parte din contribuțiile salariaților, în urma opțiunilor de participare făcute de aceștia.

De Mihai Niculescu,

O persoană care participă la un fond de pensii e normal să se poată retrage. Se poate retrage pe baza de cerere individuală, dar nu mai devreme de 5 ani de participare la acel fond. Activele cuvenite se transferă participantului, dar în cazul în care se retrage într-o perioadă mai mică de 5 ani se percepe un comision de retragere de 2%” a spus Teodorovici, potrivit zf.ro

Banii din Pilonul II de pensii ar putea fi investiți inclusiv în zona parteneriatelor publice-private, a precizat ministrul finanțelor.

Am vorbit foarte mult de o posibilă lărgire a ariei în care aceste fonduri de pensii pot investi. Se mai adaugă zona de parteneriat public-privat, de asemenea comisionul de administrare, care este astazi de 2,5% va scădea la 1%” a explicat Orlando Teodorovici.

Foto: Inquam Photos – Octav Ganea


Citește și: Ion Iliescu neagă declarațiile făcute pentru Le Figaro: „Nu cred că avem în faţă un fake news, ci un act de război mediatic”


 

Close
Închide
  Close