De Petru Calapodescu,

3900-123262-petru.jpgDreptatea făcută României de Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga riscă să rămână o hârtie frumos înrămată. Nu-i exclus ca beneficiile practice ale succesului în disputa cu Ucraina să cadă pradă unei incredibile piraterii vizând zăcămintele de ţiţei şi gaze din adâncurile Pontului Euxin, estimate la peste 30 de miliarde de euro. În noiembrie, în prag de alegeri, o Hotărâre a Guvernului Tăriceanu a pus afacerea (explorarea, nu se ştie exact dacă nu şi exploatarea imensei bogăţii din platoul continental al Mării Negre) în braţele unui obscur SRL, cu un capital social de … 200 lei. Afacerea are însă rădăcini mai vechi, de la începutul anilor 90, când s-au găsit “vizionari” care să stea cu ochii şi pe aceste resurse naţionale de hidrocarburi, posibile atunci, dar palpabile azi. Era aceasta o acţiune pe care un guvern s-o pună în braţele cuiva iute-iute, pe ultima sută de metri?! Categoric, nu. Mai mult, absolut suspect, anexele Hotărârii au fost secretizate, şi cine ştie ce clauze păguboase, de jaf, mai conţin. Afacerea aduce mult cu pierderea în favoarea OMV Petrom şi a resurselor de hidrocarburi din subsol, în schimbul unor redevenţe, ridicole, minuscule şi îngheţate. Tot în virtutea unei Hotărâri de Guvern, al lui Năstase, cu clauze tot secrete, dar şi a unei legi votate orbeşte (?) de Senat. Aşa a ajuns România ca, în loc să fie independentă energetic, să cumpere la preţuri exorbitante ceea ce extrag alţii din propriile ei zăcăminte.

Încă un tun se conturează, deci. Autorităţile tac. Cei direct implicaţi, aşijderea. Curtea de Conturi are mâinile legate, iar DNA nu se sesizează. Ar trebui să se mişte Guvernul actual şi Parlamentul. Mi-e teamă însă că şi ele-s preocupate doar de menţinerea propriei Coaliţii. Preşedinţia? Acum patru ani făcea tapaj pe tema OMV-Petrom, dar a lăsat-o moale. România, satul fără câini al Europei. P.S. Deputaţii Puterii, cu obrazul gros cât zidurile Parlamentului, şi-au votat ieri, greţos şi sfidător, un buget cu 21% mai mare ca în 2008.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.