De Dragoș Tănase,

Cele două benzi adiacente în lungime de 75 de metri, au fost instalate în cartierul Spinningfields din centrul orașului Manchester, scrie mirror.co.uk.

Deocamdată, aceste culoare sunt montate cu titlul experimental, de către o companie britanică de telefonie mobilă, urmând ca proiectul să se extindă dacă va avea succes.

Pentru cei mai mulți utilizatori este destul de greu să stea departe de telefonul mobil, într-o lume a informațiilor mereu la îndemână.

Conform unui studiu, 75% dintre britanici recunosc că utilizează telefonul mobil în timpul mersului pe jos, iar mulți s-au lovit accidental de alte persoane.

Ca fapt divers, 38% și-au cerut scuze, iar 27% nu au făcut agest gest de politețe.

Acum, se speră că aceste benzi să împiedice persoanele care merg cu ochii lipiți de ecranele telefoanele lor mobile să se lovească între ele.

Pavajul de-a lungul bulevardului Hardman – o stradă pietonală aglomerată înconjurată de birouri, magazine, baruri și restaurante, folosită de zeci de mii de oameni în fiecare săptămână – are acum săgeți și semne care marchează benzile de mers separate pe trotuar, exclusiv pentru posesorii de smartphone-uri care merg mai încet.

Așadar, le puteți plimba în siguranță, în cunoștințele pe care nu le veți împiedica cu nimeni – iar cei capabili să se îndepărteze de tehnologia lor pot fi siguri că nu vă vor împiedica.

„Trebuie să fim realiști și responsabili, atunci când vine vorba de schimbarea societății. Acest proiect este un prim pas important care poate fi adoptat și de alte orașe, în viitor”

Richard Baxendale, director general AO Mobile:

Între timp, din când în când, va trebui doar să ne amintim să privim și pe unde mergem, a concluzionat el.

FOTO: AO Mobile

Citeşte şi:

Producătorul de console și jocuri video Nintendo împlinește 130 de ani. La început vindea cărți de joc

Cele mai noi metode prin care hackerii pot compromite telefoanele inteligente, Android sau iPhone

Patru români au primit peste 25 de ani de închisoare în Marea Britanie, fiind acuzați de exploatare sexuală și violarea a trei minore din Manchester

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură