Mergi direct la conținut »
Planurile ALDE pentru europarlamentare. Norica Nicolai și Renate Weber locurile 1 și 3
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Planurile ALDE pentru europarlamentare. Norica Nicolai și Renate Weber locurile 1 și 3

Planurile ALDE pentru europarlamentare. Norica Nicolai și Renate Weber locurile 1 și 3

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, sâmbătă seara, la Poiana Brașov, că partidul pe care îl conduce își dorește să obțină un scor de 15% la alegerile europarlametare și că vizează să aibă șase eurodeputați.

Tăriceanu spune că le va susţine pe Renate Weber şi Norica Nicolai pentru locurile 1 şi 3 pe listele pentru alegerile de anul viitor.

„Ne-am propus să obţinem peste 15% şi şase membri în Parlamentul European. (…) Vă pot spune că, (…) pentru locurile 1 şi 3, în momentul ăsta, preferinţele sau, dacă vreţi alegerea mea, se îndreaptă către cele două colege ale noastre, Renate Weber şi Norica Nicolai”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul evenimentul „Cariera politică a femeilor ALDE”.

Președintele ALDE a precizat că nu există o decizie oficială luată în acest sens la nivelul partidului, dar şi-a exprimat speranţa că punctul său de vedere va fi „îmbrăţişat de cât mai mulţi colegi”, scrie Agerpres.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că va trimite duminică o scrisoare liderilor ALDE europeni pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de conţinutul rezoluţiei adoptate de Parlamentul European.

„Scrisoarea e făcută, (…) se referă mai degrabă la atitudinea pe care au avut-o marea majoritate a membrilor din grup, pe care eu o consider nejustificată. Şi o să urmeze o altă redactare a unei alte scrisori mai detaliate, în care am să iau punct cu punct ca să le demonstrez ceea ce este greşit în rezoluţie. Nu am trimis-o, probabil că mâine dimineaţă o să o trimit”, a precizat Tăriceanu.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Totodată, în opinia sa, autorităţile române trebuie să elaboreze foarte repede un „document de analiză, punct cu punct, a MCV” şi să arate că acesta conţine „grave erori”.

„Trebuie arătat unde MCV este complet, complet alături de subiect. MCV conţine grave erori de apreciere, nu ştiu dacă sunt bazate pe lipsa unor informaţii obiective, nu mă interesează acum. (…) Trebuie înregistrată o reacţie în care să se sublinieze că MCV a fost elaborat fără să se ţină cont de poziţia oficială a Guvernului, de poziţia oficială a Parlamentului. Era obligatoriu acest lucru. Prin urmare, mie mi se pare că, în condiţiile în care MCV conţine numeroase deficienţe, el trebuie contracarat cu argumente şi pus în vedere Comisiei să ţină cont de aceste argumente şi de aceste fapte. (…) Eu cred că trebuie să avem curajul să le spunem foarte clar, începând cu preşedintele Comisiei, cu prim-vicepreşedintele, cu ceilalţi membri ai Comisiei, trebuie făcut un document în care să arătăm că ceea ce am primit nu este în regulă deloc”, a explicat liderul ALDE


Citește și: Un fost director Metrorex rupe tăcerea: Toate sistemele de ventilaţie de la metrou trebuiau înlocuite după 1990


 

Close
Închide
  Close