instaleaza la 1-2 m de limita de proprietate.
Traseul bransamentului de la caminul de apometre la bloc este pe trotuarul pietonal, asfaltat si betonat, la o adancime de 1,5 m. Traverseaza 4 imobile din zona. Pe acest bransament circula si stationeaza autovehicule ce aprovizioneaza cele 10 unitati comerciale existente pe acest trotuar. Reteaua de conducte are o vechime de 44 ani si prestatorul sustine ca asociatia de proprietari, in pozitia de utilizator, are obligatia sa asigure paza si intretinerea caminului si conductelor, desi atat bransamentul cat si caminul se afla pe domeniul public ce apartine Primariei Capitalei.
Din aceste motive, lunar suntem facturati cu 14-15 m.c. apa potabila pentru o persoana, ceea ce reprezinta 240.000 lei doar cota de apa rece pentru o persoana, inclusiv pentru noul-nascut, cantitate de apa imposibil de folosit de locatari. Comparativ cu asociatiile din zona care au imobile cu aceeasi suprafata si numar de persoane, consumul de apa pentru o persoana e de 3-4 m.c. si nu 15 m.c..
Este alarmant modul in care Primaria municipiului si SC Apa Nova trateaza aceasta problema grava, ce-i lasa pe locatari fara bani de mancare.
Desi exista practica protestelor stradale, nu suntem in masura sa facem asemenea actiuni, intrucat locatarii nostri sunt batrani.
Mihai Duta,
Bucuresti