De Răzvan Mihalașcu,

Anunțul referitor la data de lansare a PlayStation 5 a fost făcut de Jim Ryan, directorul Sony Interactive CEO Jim Ryan, într-o postare pe blogul dedicat consolei.

Ce aduce nou PlayStation 5

Modificările față de PlayStation 4 vor fi semnificative, atât din punct de vedere hardware, cât și software, notează Forbes.

În locul clasicului „zguduit” specific acestor controllerele, Playstation 5 va oferi feedback haptic, ce va conferi o nouă dimensiune în funcție de tipul jocului. Reprezentanții Sony spun că, pentru gameri, senzația de atingere va fi atât de rafinată încât vor putea face diferența între un „tackling” într-un joc de fotbal și ciocnirea unei mașini de un zid.

Sony precizează că butoanele L2 și R2 ale PlayStation 5 vor fi adaptive. În acest mod, creatorii de jocuri vor putea programa aceste butoane pentru a reprezenta forța și tensiunea în joc. Astfel, noua consolă va oferi o experiență mai bună în jocuri fie când accelerezi o mașină sau când folosești un arc cu săgeți, notează engadget.com.

Prototipul controllerului se aseamănă cu Dualshock 4, folosit pe actuala generație de consolă Playstation, și suportă încărcare prin USB-C.

Publicația Wired a obținut confirmarea că noul Playstation va putea procesa tehnologia ray-tracing cu ajutorul noului GPU. De asemenea, SSD-ul va avea o viteză mărită pentru ca gamerii să poată descărca și porni jocul într-un timp cât mai scurt.

foto: Shutterstock

Citeşte şi:

Misterioasa dispariție a Biancăi Bobu, portar al Naționalei de hochei. Antrenor: ”M-a sunat cu număr ascuns și părea că îi spune cineva ce să zică”

S-au scos limitatoarele de viteză de pe cea mai periculoasă străduță din București, cu 12 accidente în ultimii 3 ani! Poliția spune că e doar temporar, pentru că „sunt deteriorate”

Starea Libertății | Cum a văzut-o Dragoș Pătraru pe Elena Udrea la termenul din dosarul șpăgii de 3,8 milioane de dolari: „Cochetă și duhnind a opulență”

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși