De Răzvan Mihalașcu,

Anunțul referitor la data de lansare a PlayStation 5 a fost făcut de Jim Ryan, directorul Sony Interactive CEO Jim Ryan, într-o postare pe blogul dedicat consolei.

Ce aduce nou PlayStation 5

Modificările față de PlayStation 4 vor fi semnificative, atât din punct de vedere hardware, cât și software, notează Forbes.

În locul clasicului „zguduit” specific acestor controllerele, Playstation 5 va oferi feedback haptic, ce va conferi o nouă dimensiune în funcție de tipul jocului. Reprezentanții Sony spun că, pentru gameri, senzația de atingere va fi atât de rafinată încât vor putea face diferența între un „tackling” într-un joc de fotbal și ciocnirea unei mașini de un zid.

Sony precizează că butoanele L2 și R2 ale PlayStation 5 vor fi adaptive. În acest mod, creatorii de jocuri vor putea programa aceste butoane pentru a reprezenta forța și tensiunea în joc. Astfel, noua consolă va oferi o experiență mai bună în jocuri fie când accelerezi o mașină sau când folosești un arc cu săgeți, notează engadget.com.

Prototipul controllerului se aseamănă cu Dualshock 4, folosit pe actuala generație de consolă Playstation, și suportă încărcare prin USB-C.

Publicația Wired a obținut confirmarea că noul Playstation va putea procesa tehnologia ray-tracing cu ajutorul noului GPU. De asemenea, SSD-ul va avea o viteză mărită pentru ca gamerii să poată descărca și porni jocul într-un timp cât mai scurt.

foto: Shutterstock

Citeşte şi:

Misterioasa dispariție a Biancăi Bobu, portar al Naționalei de hochei. Antrenor: ”M-a sunat cu număr ascuns și părea că îi spune cineva ce să zică”

S-au scos limitatoarele de viteză de pe cea mai periculoasă străduță din București, cu 12 accidente în ultimii 3 ani! Poliția spune că e doar temporar, pentru că „sunt deteriorate”

Starea Libertății | Cum a văzut-o Dragoș Pătraru pe Elena Udrea la termenul din dosarul șpăgii de 3,8 milioane de dolari: „Cochetă și duhnind a opulență”

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă