Cultivatorii de viță de vie s-au trezit cu butucii acoperiți de un strat gros de gheață. Asta la doar o săptămână după ce în Buzău au fost temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, care au favorizat dezvoltarea mugurilor.

Specialiștii de la Stațiunea de Cercetare Viticolă din Pietroasele spun că situația ar putea deveni disperată daca frigul se prelungește.

Cu inima strânsă stau și viticultorii din regiunea Moldovei. Soiuri precum feteasca albã, fetească regalã și muscatul ottonel ar putea avea de suferit.

Viticultorii de la Stațiunea de cercetare Iași estimează deja pierderi de până la 60 la sută, atât la strugurii de masa, cât și la cei pentru vin.

Unii viticultori încearcă să rămână optimiști, deși recunosc că îi îngrijorează vremea extrem de rece pentru aceasta perioadă.

Meteorologii anunțã, în continuare, temperaturi mult mai mici decât cele normale pentru luna martie.CITEȘTE ȘI… Acțiunile Facebook au pierdut 7% pe bursă, 40 de miliarde de dolari rase din capitalizarea bursieră după scandalul Cambridge Analytica