De Elena Petre,

Preşedintele regiunii Piemont (în nord), Alberto Cirio, a precizat într-un interviu acordat luni postului La7 television că sunt „aproape 130 de drumuri blocate, o regiune complet paralizată, peste 550 de persoane evacuate şi alte 600, izolate”, notează agenția de presă, citată de Agerpres.

Cele mai grave incidente au avut loc duminică, când s-au prăbuşit porţiuni de drum pe autostrăzi din Piemont şi Liguria, regiunea învecinată. Nu au fost înregistrate persoane rănite.

În regiunea Liguria, în apropiere de oraşul Savona, s-a prăbuşit un viaduct din cauza unei alunecări de teren care a dus la închiderea autostrăzii A6 către Torino, capitala regiunii Piemont.

„Am văzut ca un fel de gaură neagră”, a declarat luni pentru ziarul La Repubblica agentul de pază Daniele Cassol, care trecea cu maşina prin apropiere.

Am călcat frânele şi am reuşit să opresc la circa 40 de metri înainte de prăpastie.

Daniele Cassol, martor ocular:

Duminică seară, pe autostrada Torino-Piacenza din Piemont a apărut un crater în urma ploilor torenţiale. Drumul a fost redeschis luni, după lucrări de reparaţie.

Cele două incidente au fost comparate cu prăbuşirea autostrăzii Morandi din Genova din august 2018, în urma căreia 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, subliniind o dată în plus starea necorespunzătoare a infrastructurii în Italia.

Luni, râul Pad, care străbate cea mai mare parte din nordul Italiei, a ieşit din matcă, iar în Sardinia s-au produs alte perturbări cauzate de intemperii.

Între timp, compania Ferrero, cu sediul în Piemont, care produce crema de ciocolată Nutella, a spus că îşi va relua activitatea după ce riscurile de indundaţii au determinat sistarea producţiei pe durata weekendului.

Citeşte şi:

Procurorii cer pedeapsa maximă pentru Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv. Daune de 40 de milioane de euro, solicitate în instanță

De ce a pierdut PSD alegerile prezidențiale. Explicațiile directorului IRES: „Nu e suficient să mituiești românii”

”Transporturile cruzimii”. După răsturnarea navei cu oi la Midia, un senator român cere oprirea exportului de animale vii în țările arabe

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor