Mergi direct la conținut »
PNL cere demiterea de urgenţă a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, după decizia Curţii de Apel privind companiile municipale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL cere demiterea de urgenţă a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, după decizia Curţii de Apel privind companiile municipale

PNL cere demiterea de urgenţă a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, după decizia Curţii de Apel privind companiile municipale

Liberalii cer demiterea de îndată a prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, pentru că a eșuat în a constata ilegalitatea delegării serviciilor către companiile municipale înființate ilegal de primarul general Gabriela Firea.

De Valentina Postelnicu,

Ciprian Ciucu, membru PNL în Consiliul General al Municipiului București, a transmis că Guvernul trebuie să o demită imediat pe Speranța Cliseru din funcția de prefect al Capitalei, pentru că a eșuat în a constata ilegalitatea delegării serviciilor către companiile municipale înființate ilegal de către Gabriela Firea, cu toate că i s-a atras repetat atenția de către Opoziție.

Mai mult, potrivit lui Ciucu, în ședințele CGMB, pe vreme în care nu era încă prefect, dar făcea parte din echipa primarului Gabriela Firea, s-a pronunțat de mai multe ori în favoarea înființării acestor companii, fără respectarea legii, în sensul fundamentării legale greșite, la articolul care prevedea posibilitatea luării deciziei cu majoritatea voturilor membrilor CGMB, și nu cu două treimi, așa cum prevede în mod clar și explicit Legea Administrației Publice Locale.

„Speranța Cliseru este omul de casă al familiei Firea – Pandele, a dat concurs și a fost angajată la Primăria Municipiului București pe o funcție publică tocmai pentru a putea fi delegată, din funcția publică, în funcția de prefect al Capitalei. Nu avem încredere că: (1) Speranța Cliseru acționează cu integritate, (2) efectuează cu bună-credință controlul legal al actelor Primăriei Capitalei, (3) își exercită funcția în interesul cetățenilor și al Guvernului”, mai spune Ciucu.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

USR București a anunțat, joi seară, că instanța, respectiv Curtea de Apel București, a decis anularea hotărârilor Consiliului General prin care au fost înființate cele 22 de companii ale Primăriei Capitalei. Companiile municipale au fost înființate în 2017, din dorința primarului Gabriela Firea de a schimba modelul administrativ. De atunci, Primăria Capitalei a pompat în ele, prin majorări succesive de capital, peste două miliarde lei, arată sursa citată.

Companiile municipale au, pentru anul acesta, un buget de 1,2 miliarde lei, câteva mii de angajați, iar municipalitatea a delegat către ele majoritatea serviciilor de interes public, de la administrarea parcărilor, iluminat public, întreținere străzi, semafoarele sau cimitirele.

Decizia instanței este definitivă și vine după ce USR București a dat în judecată municipalitatea, în 2017, pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal.


Citeşte şiSECRETELE „COLECTIV”: Procurorii au chemat la audieri, ca martori, zeci de medici ATI de la cele 12 spitale care au tratat răniții de la „Colectiv”! „Nici măcar piele pentru grefe nu exista, dar ministerul spunea că avem de toate!”

Close
Închide
  Close