Mergi direct la conținut »
PNL, despre raportul GRECO: Arată că modificările la legile Justiţiei aduc grave atingeri sistemului judiciar
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

PNL, despre raportul GRECO: Arată că modificările la legile Justiţiei aduc grave atingeri sistemului judiciar

PNL, despre Raportul grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO. Liberalii au precizat, miercuri, prin vocea deputatului Raluca Turcan, că aceste concluzii ale oficialilor europeni confirmă temerile liberalilor şi ale societăţii civile din România, conform cărora modificările la legile Justiţiei aduc grave atingeri sistemului judiciar. Senatoarea Alina Gorghiu spune de asemenea că se impune o reacţie publică din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

De Valentina Postelnicu,

„Raportul GRECO confirmă temerile PNL şi ale societăţii civile că modificările la legile justiţiei aduc grave atingeri sistemului judiciar”, a spus liderul deputaților PNL.

Ea a precizat că, în privinţa secţiei speciale, mai există o singură cale de corectare şi anume Curtea Constituţională să analizeze motivele extrinseci de neconstituţionalitate depuse de PNL.

”În momentul în care se respinge pe procedură o lege, atunci întreaga lege este respinsă – este singura scăpare, dacă pot să spun aşa, pe care o mai avem în momentul de faţă pentru a opri acest tăvălug de control asupra justiţiei pe care l-a declanşat majoritatea PSD-ALDE”, a declarat Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului.

Și senatorul PNL Alina Gorghiu spune că raportul GRECO reprezintă o „lovitură grea” pentru PSD-ALDE şi impune o reacţie publică din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a preşedinţilor Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

„Cam aşa va suna şi raportul MCV, precum concluziile din Raportul GRECO, publicat astăzi! Ne-am făcut iar de băcănie în faţa partenerilor internaţionali, a instituţiilor europene. Raportul reprezintă o lovitură grea pentru PSD-ALDE şi confirmă că PNL şi societatea au reacţionat corect atunci când s-au opus modificărilor dorite de coaliţia de guvernare la legile justiţiei. Raportul de azi impune o reacţie publică, de justificare, pentru explicaţii, pentru scuze şi pus cenuşă în cap de la 3 oameni: ministrul Justiţiei, şeful Camerei şi şeful Senatului. Ca să nu mai zic că acest raport merită chiar o dezbatere în plenul reunit…dar cine credeţi că are disponibilitate să discute despre lucruri serioase şi grave din PSD – ALDE?!”, a scris Gorghiu, miercuri, pe Facebook.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO) cere României să renunţe la înfiinţarea noii secţii speciale de procurori. De altfel, GRECO este profund îngrijorat de anumite aspecte ale reformelor sistemului judiciar.

Într-un raport publicat miercuri, 11 aprilie, GRECO se declară profund îngrijorat de anumite aspecte ale legii privind statutul judecătorilor şi al procurorilor, ale legii privind organizarea sistemului judiciar şi ale legii privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) adoptate recent de Parlamentul României, ca şi de proiectele de amendamente la legislaţia penală, relevă un comunicat de presă al Consiliului Europei, citat de Agerpres.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Joseph Hadad vrea să își facă minihotel și restaurant în Capitală: “Este visul meu, am cumpărat deja un etaj!”

Close
Închide
  Close