PNL promite reabilitarea termică, din bugetul UE, a 500.000 de apartamente şi construcţia, până în 2024, a trei spitale regionale

UPDATE ora 19.30 Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat principalele ţinte pe care partidul le are, în noul mandat în Parlamentul European. Este vorba despre ridicarea MCV-ului, aderarea la spaţiul Schengen şi intrarea României în zona Euro.

Liberalii îşi mai asumă solicitarea de fonduri europene pentru construcţia sau finalizarea lucrărilor la autostrăzile Piteşti – Sibiu, Comarnic – Braşov, Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni şi dublarea fondurilor europene pentru cadastrarea proprietăţilor din ţara noastră.

PNL spune că va reabilita termic, din bugetul UE, 500.000 de apartamente din România, şi va construi şi dota, până în 2024, trei spitale regionale.

Liberalii mai promit finanţarea din fonduri europene a conectării tuturor universităţilor şi liceelor la internet de mare viteză.

Programul politic pentru alegerile europarlamentare al PNL este intitulat „Profesionişti în Parlamentul European”.

În acelaşi document se arată că liberalii vor solicita 20.000 de burse Erasmus în fiecare an pentru studenţii din România şi 40.000 de bilete de tren gratis pentru tinerii români care împlinesc 18 ani şi vor să călătorească în Europa.

„PNL va sprijini crearea sau aducerea la standarde europene a 10 institute de cercetare şi va propune crearea unui program care va acorda granturi de 50.000 de euro pentru cercetarea academică. PNL va propune înfiinţarea unui Centru European Permanent care să monitorizeze şi să combată ştirile false şi va propune un program de investiţii pentru a conecta toate oraşele României la reţeaua de distribuţie a gazelor până în 2024”, mai scrie în programul politic al liberalilor.

Principiile fundamentale ale Programului PNL

 • Partidul Național Liberal va susține o Uniune Europeană care promovează democrația,
  statul de drept și drepturile omului.
 • PNL va promova consolidarea Uniunii Europene astfel încât aceasta să garanteze în
  continuare prosperitatea cetățenilor europeni.
 • PNL va apăra unitatea Uniunii Europene deoarece puterea Uniunii Europene constă în
  unitatea statelor sale membre. O Uniune Europeană puternică este în interesul României.
 • PNL va promova coeziunea Uniunii Europene întrucât dezvoltarea economică a Uniunii
  Europene depinde, în mod direct, de eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile
  și statele europene
 • PNL se va asigura că România va fi parte a nucleului dur de state care va promova o
  Uniune Europeană mai puternică, mai sigură și care lucrează în interesul cetățenilor săi.
 • PNL va garanta respectarea drepturilor cetățenilor români în Uniunea Europeană.
 • PNL va sprijini obținerea unei perspective clare de aderare la UE pentru Republica
  Moldova.
 • PNL va promova o cultură a transparenței europarlamentarilor în relație cu alegătorii.

„În următorii cinci ani Partidul Național Liberal va acționa pentru consolidarea Uniunii Europene astfel încât aceasta să garanteze, în continuare, prosperitatea cetățenilor europeni. De asemenea, PNL va lupta pentru o Uniune Europeană mai unită pentru că puterea Uniunii Europene constă în unitatea statelor sale membre. Cu cât Uniunea Europeană este mai puternică cu atât România este mai puternică, iar perspectivele de dezvoltare ale României sunt mai bune. Partidul Național Liberal va apăra și va promova coeziunea Uniunii Europene”, spun liberalii.

PNL consideră că dezvoltarea economică a Uniunii Europene depinde, în mod direct, de eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile și statele europene. De aceea, sprijinirea țărilor și regiunilor europene mai puțin dezvoltate este un obiectiv fundamental al PNL pentru următorii cinci ani.

Pentru apărarea statului de drept, PNL va susține înființarea unui mecanism care să monitorizeze situația statului de drept și respectarea drepturilor fundamentale în
toate statele Uniunii Europene. PNL va acționa în parteneriat cu Uniunea Europeană pentru a apăra statul de drept din România precum și independența justiției. Stat de drept în România; stat de drept în Europa!

Partidul Național Liberal va continua să apere statul de drept la nivel național și european și va acționa în sensul îndeplinirii tuturor obiectivelor Mecanismului de Cooperare și
Verificare. Pentru PNL este important este ca, după îndeplinirea obiectivelor MCV, acest mecanism să fie ridicat, se mai menţionează în Programul PNL.


Potrivit liderului PNL Ludovic Orban, este vorba despre viziunea liberalilor asupra Europei în următorii cinci ani şi viziunea asupra modalităţii în care România poate să fructifice la maxim pentru beneficiul românilor toate avantajele pe care le are prezenţa României în cadrul UE.

Orban mai spunea că fiecare preşedinte de filială va primi un obiectiv de scor la alegerile pentru Parlamentul European.

„La nivel naţional facem tot ce depinde de noi să câştigăm alegerile. (…) Nu mă hazardez să dau procente. Cercetările sociologice din ultima lună jumătate ne încurajează, arată că suntem umăr la umăr cu PSD şi că am depăşit PSD-ul, dar una este sondajul şi alta este realitatea în teren. Victoria se obţine în teren, în campania din casă în casă, în acţiunea de convingere la firul ierbii a fiecărui român şi în capacitatea de mobilizare a fiecărui alegător care susţine PNL la vot. (…) Am încredere în fiecare preşedinte de filială, parlamentar, primar, membru al PNL că vor trage cu toată forţa pentru a contribui la victoria PNL”, a susţinut Orban.

Şi Rareş Bogdan a precizat, în week-end, că documentul programatic a fost realizat de Violeta Alexandru, fost ministru al Consultării Publice, în Guvernul Cioloş, împreună cu o echipă excepţională.
„Va fi răspunsul la singurul reproş pe care au putut să îl folosească două luni de zile împotriva noastră: vom veni cu cel mai serios, cel mai complet, cel mai puternic program, programul PNL”, a declarat Bogdan, la Galaţi.

Citeşte şi:
Urmărește-ne pe Google News
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin. O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
PARTENERI - GSP.RO
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin. O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
BOMBĂ! Octavian Jurma, reacție explozivă după ce fiul său s-a infectat cu Covid-19. HALUCINANT ce a zis!
Playtech.ro
BOMBĂ! Octavian Jurma, reacție explozivă după ce fiul său s-a infectat cu Covid-19. HALUCINANT ce a zis!
"Băietul matale e mort". Reacţia mamei tânărului din Vaslui, găsit îngheţat în şanţ după un pariu mortal la beţie
Observatornews.ro
"Băietul matale e mort". Reacţia mamei tânărului din Vaslui, găsit îngheţat în şanţ după un pariu mortal la beţie
Horoscop 26 ianuarie 2022. Taurii au prins aripi și le e greu să se oprească acum și să privească aceste întreruperi ca pe o pauză
HOROSCOP
Horoscop 26 ianuarie 2022. Taurii au prins aripi și le e greu să se oprească acum și să privească aceste întreruperi ca pe o pauză
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Știrileprotv.ro
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Telekomsport
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta
PUBLICITATE
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta
Urmărește cel mai nou VIDEO