Mergi direct la conținut »
UPDATE. PNL pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei: "România, raiul infractorilor. Tudorel, ocrotitorul lor"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. PNL pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei: "România, raiul infractorilor. Tudorel, ocrotitorul lor"

UPDATE. PNL pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei: „România, raiul infractorilor. Tudorel, ocrotitorul lor”

Liberalii vor să îl sancţioneze pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în urma efectelor recursului compensatoriu. PNl ar putea depune o moţiune simplă, la începutul sesiunii parlamentare, în februarie, prin care să ceară demiterea acestuia.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE. PNL va pregăti, până săptămâna viitoare, un proiect de lege privind modificarea prevederilor referitoare la recursul compensatoriu şi va depune la începutul sesiunii parlamentare o moţiune împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, liderul liberalilor, Ludovic Orban.

„Biroul Executiv al PNL a luat în analiză situaţia extrem de gravă privitor la creşterea infracţionalităţii, datorită eliberării pe uşa din dos a mii, până la 11.000 de infractori, ca urmare a reglementărilor adoptate de PSD, ALDE şi UDMR, în special legea privind recursul compensatoriu. (…) Consecinţele eliberării din închisori a aproape 11.000 de deţinuţi înainte de termen, fără niciun fel de pregătire, din punctul de vedere al organizării şi întăririi serviciului de probaţiune, fără niciun sistem de urmărire şi de susţinere a reintegrării sociale a celor care au fost eliberaţi din puşcării, iată că se transformă într-o ameninţare de zi cu zi la viaţa, siguranţa şi bunurile private ale fiecărui cetăţean român. PNL a luat decizia de a pregăti până săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să împiedicăm eliberarea infractorilor care au comis infracţiuni cu violenţă, violuri, tâlhării, omoruri şi alte infracţiuni grave pentru că, iată, aceştia, proaspăt eliberaţi, nu fac decât să recidiveze şi să afecteze viaţa, proprietatea, siguranţa cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'


„România, raiul infractorilor! Tudorel, ocrotitorul lor! Astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a Biroului Executiv al Partidului Național Liberal, voi propune colegilor mei să ia în calcul posibilitatea ca la începutul sesiunii parlamentare să depunem o moțiune simplă la adresa ministrului Justiției”, a transmis deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Parlamentarul îl acuză pe ministru pentru efectele negative ale legii recursului compensatoriu.

„Vedem o întreagă avalanșă de fapte infracționale comise de infractori care au beneficiat de recursul compensatoriu, de la crime și violuri până la tâlhării și alte infracțiuni cu violență. De doi ani de zile, principala preocupare a actualului ministru este cum să apere infractorii!”, spune Ştirbu.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

Raluca Turcan:

Lidera deputaţilor PNL, Raluca Turcan afirmă că recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori.

„În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spațiile improprii, personalul insuficient și igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deținuți, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă”, spune ea.

Raluca Turcan mai afirmă că „PNL a venit cu soluții concrete la problemele din sistem și anume, încă din 2017, a susținut alocarea de bani pentru investiții în penitenciare, pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, pentru creșterea normei de hrană, pentru suplimentarea personalului de probațiune, pentru brățările electronice”.

„Se impune de urgență ca deținuții care au comis infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu”, mai spune Turcan.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

Uniunea Salvaţi România a anunţat deja că depune în Parlament un proiect de abrogare a prevederii privind recursul compensatoriu, care a dus la eliberarea din penitenciare a mii de deţinuţi, aproape 200 fiind reţinuţi, ulterior, pentru alte infracţiuni cu violenţă.

Cei de la USR spun că proiectul, care iniţial se dorea o „formă a eliberării condiţionate” a fost modificată în Parlament, astfel că a fost transformată într-o lege criminală, dar „constituțională”.

Citeşte şi: DISPREȚ! Primăria Gabrielei Firea, mai opacă decât cele din Londra, Berlin și Madrid! Singura instituție care nu explică pe ce cheltuiește banii cetățenilor pentru transportul urban

Close
Închide
  Close