MENIU CAUTĂ
07 Mar. 2009 21:50

Poartă pe spate crucea mamei

Distribuie

3938-130772-raluca1.jpgRaluca Sandu renunţă la tatuajele de pe mana dreaptă, care sunt şi cele mai vizibile. "Cel de pe spate nu-l voi scoate insă niciodată! Are o semnificaţie aparte, l-am făcut în amintirea mamei mele, Simona Dora Arghir", spune fiica preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal.

Realizat în 2004, în Statele Unite ale Americii, tatuajul de pe spatele Ralucăi Sandu conţine o inimă săgetată de o cruce aurie, deasupra căreia este scris numele mamei sale, Simona. În stânga şi în dreapta sunt tatuaţi doi porumbei şi două ramuri înflorite.

3938-130769-tatuaj.jpg

Născută la 4 septembrie 1948, Simona Dora Arghir, sau Simona Arghir Sandu – aşa cum a cunoscut-o toată lumea -, a fost o sportivă cu adevărat admirabilă, o handbalistă cum Oltchim sau Rulmentul nu au mai avut vreodată. Căpitan al echipei naţionale, ea a participat la două Olimpiade (München – 1972 şi Montreal -1976).
3938-130770-raluca.jpg
Era o mare sportivă. Ea a fost cea care m-a luat de mână şi m-a dus prima oară la tenis. Aveam patru ani şi jumătate. Zi de zi a stat alături de mine şi m-a învăţat să fiu tare', a declarat Raluca Sandu, în exclusivitate pentru Libertatea.

«Am iubit-o enorm şi încă o mai iubesc»

Simona a dispărut prematur dintre noi la 2 septembrie 1995, răpusă de cancer. Avea 47 de ani. Prima oară a fost diagnosticată cu această boală nemiloasă când Raluca era doar o copiliţă de 5 anişori. După 10 ani nu s-a mai putut face nimic, iar Raluca a rămas cu un gol imens în suflet. Avea 15 ani şi jumătate când a dispărut persoana pe care o iubise cel mai mult: mama ei. Am iubit-o enorm şi încă o mai iubesc. E normal să fie aşa, a fost mama mea!'. Din căsătoria cu Simona Arghir Sandu, Mircea Sandu are doi copii: Raluca şi Dan. Între timp, s-a recăsătorit cu Lisa.

Trofeul Simona Arghir Sandu

La scurt timp după moartea campioanei, Federaţia Română de Handbal a înfiinţat Trofeul Simona 3938-130774-nunta.jpgArghir Sandu'. Câştigătoarea este desemnată la finele fiecărui sezon şi este acea sportivă care înscrie cele mai multe goluri, practic clasamentul golgheterelor luând numele regretatei sportive

Numele mamei, evocat la nuntă

De dragul lui Mircea Sandu, în 2007, Raluca Sandu şi Todd Medina au făcut nuntă mare şi la Bucureşti. Făcuseră una şi în 2005, în Statele Unite ale Americii. Ideea lui Todd de a menţiona în timpul ceremoniei religioase şi numele mamei Ralucăi, Simona Arghir Sandu, l-a mişcat profund pe actualul şef al Federaţiei Române de Fotbal.


Alex Erbaşu, desen pe picior în numele tatălui mort

Erbaşu jr (stânga) are o cruce de 10 cm, tatuată pe gamba piciorului drept.

3938-130775-alex1.jpg

3938-130776-tatuaj2.jpg
Alex Erbaşu şi-a tatuat şi el o cruce de aproximativ 10 centimetri pe gamba dreaptă, în memoria tatălui său. Acest simbol creştin pe care şi l-a desenat pe picior Erbaşu jr reprezintă, susţin apropiaţii săi, modalitatea prin care el îşi exprimă iubirea pentru părintele său trecut în nefiinţă. Tatăl lui Alex, Mihai Erbaşu, a murit în 2004, în condiţii suspecte, la vila lui din Snagov. Se spune că fiul său mai mic nu şi-a revenit niciodată cu adevărat după această tragedie.

Comentarii