24 Aug. 2016 15:11

Pokemon Go a pierdut 15 milioane de utilizatori

Distribuie

Pokemon Go, jocul-fenomen, a pierdut 15 milioane de utilizatori în ultima lună, potrivit unui studiu. Jocul  pare să fi intrat pe o pantă descendentă, chiar aproape la fel de abruptă cum a fost creșterea. Chiar dacă este o scădere clară, lucrurile nu stau chiar atât de rău din punctul de vedere al măsurătorilor pentru Pokemon Go.

De departe cel mai mare succes de anul acesta al unei aplicații sau joc de smartphone, Pokemon Go a uimit prin ascensiunea sa rapidă și reprezintă în prezent obiect de studiu pentru specialiștii din acest domeniu. Cum era firesc, a venit și momentul la care curba de viață a produsului se înscrie pe o pantă descendentă. Se pare, însă, că în cazul Pokemon Go descreșterea este o oglindă a creșterii, potrivit profit.ro.

Conform datelor publicate de firma de analiză Apptopia, în ultima lună, Pokemon Go s-a înscris pe o pantă abruptă care i-a adus o pierdere de aproximativ o treime din numărul de utilizatori activi zilnic. Jumătatea lunii iulie a reprezentat vârful pentru Pokemon Go, care înregistra la acea dată 45 de milioane de oameni care deschideau jocul zilnic. O lună mai târziu, la jumătatea lui august, doar 30 de milioane de oameni mai joacă Pokemon Go în fiecare zi.

Deși este o scădere clară, lucrurile nu stau chiar atât de rău din punctul de vedere al măsurătorilor pentru Pokemon Go pentru că analiza performanței se face în metrică lunară, iar scăderea numărului de utilizatori activi lunari, când va fi făcută publică, nu va fi în niciun caz la fel de accentuată. Și engagement-ul în cadrul jocului urmează linia trasată de numărul de utilizatori. Scăderea a început la mijlocul lunii iulie, cu o revenire la începutul lui august (când producătorul Niantic a lansat al doilea update) urmată de o nouă descreștere. Pokémon Go este jocul care permite oamenilor să prindă creaturi virtuale pe străzi reale cu ajutorul telefoanelor. Download-urile aplicației Pokemon GO le-au depășit pe cele ale aplicației de dating Tinder și a ajuns în acest moment pe primul loc la download-uri din America și Australia.

Pokemon Go. Cum se joacă

Pokemon Go nu are limită de vârstă şi este un joc foarte simplu, în care tot ce trebuie să faci este… să te plimbi şi să găseşti pokemoni. Atunci când vezi unul, trebuie să arunci poke-mingea peste el, pentru a-l captura. De fiecare dată când prinzi în pokemon, el se duce în „pokedex” şi utilizatorul creşte în nivel. Trebuie să ştii însă că acest joc care a cucerit lumea are şi câteva neajunsuri. În primul rând, atunci când îl downloadezi, trebuie să îţi faci un cont. Odată făcut contul, vei putea să îţi personalizezi pokemonul, iar mai apoi te vei trezi în joc, exact în locul în care te afli în realitate. Pentru ca jocul să funcţioneze, accesul la GPS trebuie să fie pornit, luminozitatea telefonului trebuie să fie maximă, ceea ce înseamnă că bateria se va consuma destul de repede.

Loading...
Comentarii