Autospeciala de viteză a Poliției Autostrăzi este folosită de oamenii legii pentru a-i trage pe dreapta pe șoferii care se cred la raliu.

De exemplu, un tânăr de 26 ani, din Cernavodă, a fost prins în aprilie, în timp ce conducea mașina cu 192 km/oră pe Autostrada A2. El a fost sancționat cu amendă de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe 90 zile.

În noiembrie 2016, un tânăr din Pitești s-a filmat în timp ce conducea un bolid cu 320 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui.

Polițiștii le fac mai multe recomandări șoferilor care folosesc autostrada:

  • Să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire și să păstreze o distanță de siguranță suficientă față de autovehiculul din față, pentru a putea opri în siguranță.
  • Să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.
  • Să se asigure corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulație și să doarmă suficient înainte de a pleca la drum.

Pe autostradă sunt interzise oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi usturătoare.