Mergi direct la conținut »
Poliția patrulează cu un Porsche pe Autostrada Soarelui. Recomandările polițiștilor pentru șoferi în minivacanța de Rusalii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Poliția patrulează cu un Porsche pe Autostrada Soarelui. Recomandările polițiștilor pentru șoferi în minivacanța de Rusalii

Poliția patrulează cu un Porsche pe Autostrada Soarelui. Recomandările polițiștilor pentru șoferi în minivacanța de Rusalii

Ca să-i prindă pe vitezomani, Poliția patrulează cu un Porsche pe Autostrada Soarelui. În minivacanța de Rusalii, drumul spre litoral s-a aglomerat, așa că unii șoferi, mai grăbiți să ajungă pe plajă, ar fi tentați să circule cu viteze amețitoare.

Autospeciala de viteză a Poliției Autostrăzi este folosită de oamenii legii pentru a-i trage pe dreapta pe șoferii care se cred la raliu.

De exemplu, un tânăr de 26 ani, din Cernavodă, a fost prins în aprilie, în timp ce conducea mașina cu 192 km/oră pe Autostrada A2. El a fost sancționat cu amendă de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe 90 zile.

În noiembrie 2016, un tânăr din Pitești s-a filmat în timp ce conducea un bolid cu 320 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui.

Polițiștii le fac mai multe recomandări șoferilor care folosesc autostrada:

  • Să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire și să păstreze o distanță de siguranță suficientă față de autovehiculul din față, pentru a putea opri în siguranță.
  • Să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.
  • Să se asigure corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulație și să doarmă suficient înainte de a pleca la drum.

Pe autostradă sunt interzise oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi usturătoare.

Close
Închide
  Close