Autorităţile au blocat, de asemenea, accesul pe bulevardul Istiklal, principala stradă comercială şi pietonală din oraş, unde au avut loc manifestaţii ale opozanţilor. De altfel, susţinători ai opoziţiei care au încercat să ajungă în Piaţa Taksim au fost arestaţi, unii fiind mobilizaţi la pământ de poliţie.

În total, 52 de persoane au fost arestate la Istanbul şi transportate cu autobuze pentru a fi interogate, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, 26.000 de poliţişti au fost mobilizaţi marţi la Istanbul, susţinuţi de trei elicoptere, 85 de camioane cu tunuri de apă şi 67 de vehicule blindate. De asemenea, reuniuni autorizate au avut loc  în capitala Ankara şi în alte oraşe din ţară.

Tensiunile politice sunt puternice în Turcia înaintea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale anticipate convocate de preşedintele Recep Tayyip Erdogan pe 24 iunie. Erdogan intenţionează să obţină un al doilea mandat de preşedinte al ţării precum şi o majoritate parlamentară covârşitoare.

Au fost incidente violente și la Paris, în timpul manifestațiilor de 1 Mai. Cel puțin 200 de oameni au reținuți, în Franța.

Femeie arestată la Istanbul, de 1 maiIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

FOTO – EPACITEȘTE ȘI… IMAGINI DE COLECȚIE/ Mai țineți minte cum petreceau politicienii de 1 Mai?