MENIU CAUTĂ

Polițiști cercetați în cazul descinderii greșite de la casa profesorului Riegler

Distribuie

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal Alexandru Cătălin Ioniță, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă despre cazul descinderii greșite de la casa profesorului Riegler. Mascații au spart ușa dacălului, într-o acțiune care viza prinderea unei femei care era acuzată de înșelăciune. Imaginile surprinse acum o lună în casa profesorului au făcut vâlvă, iar acum șeful Poliției Române a luat primel măsuri.

La 3 săptămâni după ce mai mulți ofiţeri de poliţie au descins în forţă la o adresă greşită din Bucureşti pentru a efectua percheziţii într-un dosar de înșelăciune, şeful Poliţiei Române a anunţat şi primele măsuri.

Un șef serviciu de la Direcția de Operațiuni Speciale și doi polițiști, cercetați

Chestorul Cătălin Ioniţă a anunţat că a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de un şef de serviciu din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, cel care ar fi trebuit să se asigure că la adresa respectivă se află persoana urmărită, şi faţă de doi poliţişti din cadrul structurii de investigaţii criminale din Prahova.

Ofițerii nu au verificat cine e la adresa respectivă

”Verificările au evidenţiat o superficialitate în activitatea de documentare şi de verificare a informaţiilor obţinute înainte de declanşarea misiunii. Responsabilitatea pentru neajunsurile constate revine atât poliţiştilor din cadrul structurii de investigaţii criminale din judeţul Prahova, care au pus în aplicare mandatul de percheziţie la acea adresă, cât şi poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, care nu au acordat sprijinul necesar localizării cu precizie a persoanelor căutate. Am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful serviciului din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române-Direcţia Operaţiuni Speciale, care avea printre atribuţii oferirea suportului tehnic necesar desfăşurării misiunii şi faţă de doi poliţişti din cadrul serviciului de investigaţii criminale din Prahova”, a declarat Cătălin Ioniţă.

Poliția va plăti pagubele în urma percheziției greșite

De asemenea, şeful IGPR a precizat că poliţia va plăti toate pagubele materiale provocate în urma percheziţiei de la adresa greşită.

În luna februarie, în timp ce se aflau în căutarea unei femei care era acuzată de mai multe infracţiuni într-un dosar penal, poliţiştii au descins în forţă peste profesorului de istorie Corneliu Riegler din Bucureşti,  i-au spart uşa şi au trântit pe jos părinţii şi pe iubita acestuia.

Citește mai multe despre corneliu riegler, descindere, dosar, înşelăciune, profesor, sparta și usa pe Libertatea.

Comentarii