De Petre Dobrescu,

„Mă uitam la modul în care pune, spre exemplu, problema Sindicatul polițiștilor Europol. Te cutremuri. Auziți postare pe Facebook: Ghilimele: Un „cetățean european cu drepturi”, proaspăt ieșit din carantină, a provocat scandal pe o stradă din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu. Închid ghilimelele. Numai că ”cetățean european cu drepturi” este pus în ghilimele. Adică, hai să râdem, nenică, de ăștia care o ard că au drepturi. Adică, pe bune, ce e de râs? De ce ghilimele?

Cumva, prin faptul să sunt romi sau șomeri, sau săraci pur și simplu… nu sunt tocmai cetățeni cu drepturi depline, cetățeni plini”, comentează jurnalistul.

Realizatorul emisiunii „Starea Libertății” spune și ce ar trebui să facă polițiștii pentru a evita astfel de scandaluri.

„Cred că polițiștii trebuie să se ridice la nivelul misiunii lor: ei reprezintă legea. Iar legea nu spune niciunde să lovești un om încătușat. Cred că șefii Poliției trebuie să înțeleagă că în astfel de vremuri renaște rasismul, renaște ura față de săraci și de marginalizați. E de datoria lor să înțeleagă asta”, spune Pătraru.

Citeşte şi:

Starea Libertății. Dragoș Pătraru, despre cât de afectați de criză sunt oamenii săraci: “Trăiau sub minim de atâta timp, acum se scufundă”

Starea Libertății | Dragoș Pătraru, despre problema claselor aglomerate în contextul COVID: “Ar fi varianta să se învețe noaptea. Să creștem o generație de vampiri”

Starea Libertății | Dragoș Pătraru critică modul în care politicienii se raportează la diaspora: “E trist că statul îi vede pe cei plecați ca pe unii de care a scăpat”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor