Mergi direct la conținut »
Pompierii au amendat bisericile și hipermarketurile din Constanța. Sancțiuni de 190.000 de lei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pompierii au amendat bisericile și hipermarketurile din Constanța. Sancțiuni de 190.000 de lei

Pompierii au amendat bisericile și hipermarketurile din Constanța. Sancțiuni de 190.000 de lei

Pompierii au amendat cu aproape 190.000 de lei bisericile și hipermarketurile din Constanța, după o serie de controale efectuate înainte de sărbătorile de Paște. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a urmărit mai ales existența stingătoarelor de incendiu și a căilor libere de acces pentru evacuare și intervenție în caz de incendiu.

De Mihai Niculescu,

ISU a constatat mai multe nereguli și a aplicat 41 de amenzi în valoare totală de circa 190.000 de lei, au informat marţi reprezentanţii instituţiei.

Premergător Sărbătorilor Pascale, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dobrogea’ al Judeţului Constanţa au efectuat 63 de activităţi de control şi îndrumare privind prevenirea şi stingere a incendiilor în lăcaşurile de cult şi în hypermarketurile de pe raza judeţului, ocazie cu care au constatat 447 deficienţe şi au aplicat 360 de avertismente şi 41 de amenzi în cuantum de 188,501 lei. Pe timpul controalelor, specialiştii inspectoratului judeţean au avut în atenţie dotarea cu stingătoare a lăcaşurilor de cult şi a unităţilor, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi menţinerea accesibilă a căilor de acces a autospecialelor de pompieri”, se arată în comunicatul Isu Dobrogea, preluat de Agerpres.

După ce au amendat obiectivele, inspectorii ISU au executat, totodată, instruiri cu personalul unităţilor verificate, pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, prezentându-le măsurile care trebuie respectate.


Citește și: INTERVIU cu Nicușor Dan: „La primul cutremur, 400-500 de clădiri pot cădea. S-au consolidat doar vreo 30!”. Vrea să candideze pentru a treia oară la Primăria Capitalei


 

Close
Închide
  Close