Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Efectul ploilor torențiale de miercuri. Drumuri blocate și zeci de copaci căzuți

Ploile torențiale și vijeliile din ultimele 24 de ore au produs pagube importante în 28 de localități din județele Bacău, Bistrița - Năsăud, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, precum și în municipiul București.

În toate zonele afectate de intensificări puternice ale vântului, pompierii au acționat pentru ridicarea a 62 de copaci căzuți pe carosabil, clădiri sau autovehicule. 12 autoturisme, 8 acoperișuri, 7 locuințe și 2 subsoluri au fost afectate de vântul puetrnic.

Pentru protecția cetățenilor, în județele care s-au aflat sub atenționare de vreme severă ( Bacău, Mureș, Tulcea și Vaslui ), au fost emise 7 mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâți de vânt și a apei de pe carosabil pe 4 drumuri naționale ( DN 2D, DN 7, DN 12 și DN 13A ) și un drum județean ( DJ 113A ), iar traficul feroviar a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuți pe linia de contact . Echipe specializate s-au aflat în teren pentru remedierea situației, iar la acest moment traficul rutier se desfășoară în condiții normale.

„Recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”, anunță Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență.

Citește și

AUDIO: Claudia Nicolae, fosta consilieră a lui Carmen Dan și acum director la Agerpres, a mințit! Publicăm înregistrarea convorbirii telefonice care arată că demonstranții din 10 august au fost urmăriți de Guvern!
                       

Close
Închide
  Close