Mergi direct la conținut »
Ponta critică dur programul "Junior Centenar": "A apărut în România un nou hoţ periculos: Guvernul Dragnea/Dăncilă”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ponta critică dur programul "Junior Centenar": "A apărut în România un nou hoţ periculos: Guvernul Dragnea/Dăncilă”

Ponta critică dur programul „Junior Centenar”: „A apărut în România un nou hoţ periculos: Guvernul Dragnea/Dăncilă”

Fostul premier Victor Ponta a criticat dur programul adoptat de Guvern în şedinţa de joi, privind deschiderea contului individual de economii pentru copii, în care părinţii pot depune bani. El a remarcat faptul că banii depuşi în aceste conturi nu pot fi retraşi de titular decât la împlinirea vârstei de 18 ani, iar până atunci banii "sunt ai lui Dragnea, Dăncilă, Valcov”. Victor Ponta le transmite părinţilor rugămintea de a fi vigilienţi şi de a-şi proteja copiii, pentru că „a apărut în România un nou hoţ periculos: Guvernul Dragnea/Dăncilă”.

De Valentina Postelnicu,

„Îi rog pe toţi părinţii să fie vigilienti şi să îşi protejeze copiii. A apărut în România un nou hoţ periculos: Guvernul Dragnea/Dăncilă!  Ticăloşia bate un nou record! Guvernul Dăncilă/Dragnea a terminat banii de la bănci şi de la oameni-acum ia banii copiilor noştri!”, scrie Ponta.

El explică că, după ce a citit textul ordonanţei privind implementarea Programului Guvernamental “Contul individual de economii Junior” , a văzut că toţi copiii vor avea un cont deschis la Trezorerie unde părinţii pot depune bani, iar Guvernul garantează o dobândă bună şi o primă de la buget proporţională cu suma depusă.

„Am zis: în sfârşit o idee frumoasă-să îi felicit! Noroc însă că am mai citit o data textul şi am descoperit “Diavolul” ascuns în articolul 6 din Ordonanţa (nu ştiu dacă Diavolul este Vâlcov sau Teodorovici, însă e de un cinism şi ticăloşie fără precedent)”, scrie fostul premier, făcând referire la prevederile articolului 6 din actul normativ, conform căruia „sumele existenţe în contul individual de economii Junior NU pot fi retrase până la împlinirea vârstei de 18 ani de către titular”.

„Wow – deci Guvernul vă ia banii copiilor azi şi o să îi dea înapoi când face copilul 18 ani – până atunci banii dvs nu mai sunt ai dvs , sunt ai lui Dragnea, Dăncilă, Vâlcov şamd!”, este concluzia lui Victor Ponta.

Ponta afirmă că, „dacă depui banii la orice bancă poţi să îi retragi în orice moment (eventual pierzi dobândă dacă sunt într-un depozit) / dacă îi depui la Guvern nu îi mai primeşti decât la vârsta de 18 ani a copilului”, „spre deosebire de bănci, Guvernul nu are nicio obligaţie să îţi spună ce face cu banii tăi, nici de unde o să-i returneze”.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a adoptat, joi, instituirea unui mecanism de economisire pentru copii, contul de economii „Junior Centenar”, care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri. Astfel, statul va deschide la Trezorerie pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani un cont special de economisire, în care părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală.

Citeşte şi: CENTENAR SOLIDAR/ Trei pentru unul, unul pentru toți. Renăscuți din suferință: trei oameni loviți de soartă s-au cunoscut la un centru pentru persoane cu dizabilități și au devenit prieteni pe vecie

Close
Închide
  Close