POPRIREA unui cont. CE ESTE şi CUM SE FACE

04 iunie 2014 10:46

Persoanele care au datorii la Fisc sau la alte instituţii ale statului se trezesc adesea că au conturile blocate, sau, în limbaj de specialitate, POPRITE – nu mai pot retrage toţi banii, nu mai pot face transferuri de bani sau alte plăţi de pe acele conturi.

Executorii judecătoreşti pot solicita băncilor, conform legii, executarea silită a unui anumit client, pentru recuperarea datoriilor.
Astfel, banca blochează atât sumele existente în cont la momentul respectiv, cât şi pe cele provenite din încasările viitoare, până la stingerea datoriilor.
Trebuie să stiţi însă că banca nu poate bloca toţi banii dintr-un cont, în cazul în care este vorba despre salarii sau pensii, informează Digi24. Suma oprită nu poate depăşi mai mult de jumătate din valoarea veniturilor.
Există şi venituri care nu pot fi poprite, pentru niciun fel de datorii. Acestea sunt alocaţiile de stat şi indemnizatiile pentru copii, ajutoarele de maternitate sau pentru îngrijirea copilului bolnav, precum şi bursele sau indeminizaţiile cu destinaţie specială.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro