Mergi direct la conținut »
Portugalia a legalizat canabisul, dar doar în scopuri medicinale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Portugalia a legalizat canabisul, dar doar în scopuri medicinale

Portugalia a legalizat canabisul, dar doar în scopuri medicinale

Portugalia a legalizat canabisul în scopuri medicinale, dar nu și cultivarea acestuia în gospodării sau consumul fără prescripție medicală, scrie Reuters.

Parlamentarii portughezi au aprobat noua lege ce prevede legalizarea medicamentelor pe bază de marijuana, dar nu și cultivarea proprie de canabis, cu o largă majoritate.

Proiectul acesteia prevedea și permiterea cultivării canabisului în gospodării de către cei care au nevoie de medicamente produse din marijuana, dar această parte a legii a fost eliminată după ce opoziția a cerut ca cultivarea de canabis acasă să rămână ilegală.

Toate partidele au votat proiectul de lege, cu excepţia CDS care s-a abţinut.

Astfel canabisul poate fi consumat numai în formă medicamentoasă, cu prescripţie medicală şi cumpărat din farmacii. Medicamentele comercializate trebuie să aibă aprobarea prealabilă de la Infarmed, autoritatea de reglementare farmaceutică din Portugalia.

Statul în sine poate produce drogul prin laboratorul militar. Legea mai spune că statul ar trebui să „stimuleze” cercetarea ştiinţifică în acest domeniu.


Citește și: EXCLUSIV. Jandarmi şi silvicultori, atacaţi de hoții de lemne în Bistriţa-Năsăud. Detalii uluitoare din pădurile României


 

Close
Închide
  Close