Mergi direct la conținut »
Poșta a ajuns la palestineinii din Cisiordania prima dată după 8 ani. Peste 10 tone de colete au fost trimise de Israel
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Poșta a ajuns la palestineinii din Cisiordania prima dată după 8 ani. Peste 10 tone de colete au fost trimise de Israel

Pentru prima dată în opt ani, palestinienii primesc corespondență internațională. Scrisori, pachete, cadouri și chiar un scaun cu rotile au sosit în Cisiordania, după ce Israelul a permis ca 10 tone de corespondență trimisă către teritoriul palestinian să ajungă la destinatari, scrie CBS News.

Mii de colete și plicuri trimise din toată lumea au fost adunat într-o încăpere din Ierihon, iar de acolo urmează să fie sortate și trimise la destinatari. Ele urmează să fie transportate de poștași cu scutere în orașul Ramallah.

Peste 10 tone de corespondență care aveau drept destinație Palestina nu au fost livrate din 2010 până în prezent, deoarece Israelul – care controlează frontierele Cisiordaniei – nu a permis transferul acestora.

Poștașul Ramadam Ghazawy acționează în prezent ca detectiv, încercând să identifice adresele estompate de timp spune că va fi nevoie de cel puțin două săptămâni pentru ca el și colegii lui să reușească să livreze coletele și plicurile.

Israel a fost de acord să permită transferul corespondenței din Cisiordania spre Iordania o singură dată, punând în aplicare un acord semnat în acest sens în 2016.


Citește și: Noi detalii despre românca moartă în Republica Dominicană. Iubitul ei ar fi lovit-o, iar acum este principalul suspect


 

Close
Închide
  Close