Mergi direct la conținut »
Te-a oprit radarul? Poți să scapi de amenzile de circulație dacă îți cunoști drepturile. Uite care sunt
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Te-a oprit radarul? Poți să scapi de amenzile de circulație dacă îți cunoști drepturile. Uite care sunt

Te-a oprit radarul? Poți să scapi de amenzile de circulație dacă îți cunoști drepturile. Uite care sunt

Drepturile pe care orice şofer trebuie să le ştie în cazul în care este oprit de către un echipaj de poliţie. Aceste reguli vă vor ajuta să vă susţineţi drepturile şi să aveţi toate şansele să vi se anuleze procesul verbal.

Regulile pe care trebuie să le ştiţi şi care pot duce la anularea unei eventuale amenzi dacă v-a prins radarul.

Poliţistul trebuie să aibă asupra lui şi să vă prezinte certificatul de omologare a aparatului radar de către Biroul Român de Metrologie Legală, buletinul de verificare metrologică în termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuării verificării şi autorizaţia de operator radar pentru cel care vă încheie procesul-verbal.

Conform normelor metrologice, aparatul radar are o funcţie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. Cât timp în partea stângă a fotografiei apare litera „T” aparatul radar nu şi-a terminat autotestarea şi conform normelor măsurătorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislaţiei rutiere.

Tibor Selymes, trimis în judecată de DNA! A comis un accident grav, dar o INTERVENȚIE MASIVĂ l-a salvat!

Ordonanţa 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor prevede că agentul care constată contravenţia se numeşte agent constatator. Agentul constatator este şi cel care aplică sancţiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absolută. Dacă un agent constată contravenţia, dar procesul-verbal este întocmit de un alt agent (situaţia în care se transmite viteza prin staţie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare şi în urma contestaţiei dvs. instanţa îl va anula, va anula şi amenda şi punctele, potrivit realitatea.net.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Agentul constatator are obligaţia să aducă la cunoştinţă contravenientului că are dreptul de a avea sau nu obiecţiuni pe care să le înscrie la rubrica „alte menţiuni” sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal. Deci, dacă la rubrica „alte menţiuni” nu este completat nimic, atunci procesul-verbal este nul de drept şi instanţa îl va anula şi va anula şi amenda şi punctele.

În cazul unui filtru al poliţiei, ai dreptul să ceri legitimaţia care atestă că au dreptul de a lucra pe maşină de radar, legitimaţia care atestă faptul că are dreptul de a conduce maşină Ministerului de Interne, informează politisti.ro.

O româncă de pe lista celor mai căutați infractori din Europa a fost prinsă după 5 ani de căutări. Unde a fost găsită
Recomandări

O româncă de pe lista celor mai căutați infractori din Europa a fost prinsă după 5 ani de căutări. Unde a fost găsită

De asemenea, poţi solicita ordinul de serviciu în care trebuie să se regăsească dată, între ce ore se desfăşoară acesta, străzile pe care acţionează şi numele persoanelor care participa din echipaj.


Prima echipă a făcut senzație la Fort Boyard. Câți bani au reușit concurenții să câștige după probele teribile prin care au trecut

EXCLUSIV: Mama Marcelei Topor, soția liderului Cataloniei, despre cuplul prezidențial: ”Sunt oameni simpli, nu ca la noi, bogăție”

VIDEO EXCLUSIV/ Crina Abrudan s-a lipit de Philipp Plein. „L-am rugat să-mi dea ….”

Ce fac musulmanii în dormitor în noaptea nunţii

Un pasager a murit în avion pe aeroportul Henri Coandă


 

Close
Închide
  Close