Principesa Margarea a României, fiica cea mare a regretatului monarh Mihai I, formează un cuplu de ani de zile cu Principele Radu, care, în tinerețe, a fost actor.

Puțini știu cum a început povestea de dragoste dintre Principesa Margareta, care a fost la un pas să se căsătorească cu Prințl Charles al Marii Britanii, și Radu Duda. Idila lor a început la două înmormântări.

Cei doi s-au întâlnit prima oară în ianuarie 1990, când Radu Duda a participat la o acțiune caritabilă a fundației ce poartă numele fiicei Regelui Mihai.

“Însă, în acel moment, povestea de dragoste dintre cei doi părea imposibilă datorită barierei pe care o clădea identitatea Principesei”, a relatat România Liberă.

S-au revazut de-abia peste 4 ani, ân data de 28 martie 1994, la Paris, la înmormântarea lui Eugen Ionesco, celebrul dramaturg francez de origine română.

“S-au despărţit şi au mers fiecare pe drumul său până când destinul avea să îi facă din nou să se întâlnească la înmormântarea lui Eugen Ionesco. Principele Radu a aflat de moartea lui Ionesco pe când se întorcea în România de la un festival de teatru din Africa. A decis să facă o escală la Paris şi să rămână câteva zile în oraş pentru a participa la funeralii. La înmormântare a participat şi Principesa Margareta alături de părinţii săi. În cadrul trist al evenimentului, a avut loc prima discuţie pe care tânărul actor a avut-o cu moştenitoarea tronului din România”, mai menționa ziarul.

Următoare revedere a avut loc tot cu prilejul unei înmormântări, cea a lui Corneliu Coposu, la 11 noiembrie 1995.

“Momentul decisiv pentru povestea de dragoste a  Principesei şi a lui Radu Duda a fost întâlnirea de la dineul ţinut după moartea lui Cornelui Coposu. Aici s-au întâlnit din nou, au vorbit şi au ajuns să se cunoscă mult mai bine. Acesta a fost începutul unei relaţii frumoase”, s-a scris despre idila celor doi. La începutul anului 1996, Radu Duda a cerut-o de soție pe fiica cea mare Regelui Mihai.

“După mai multe discuţii la telefon, cei doi au decis să se întâlnească pe 8 ianuarie la Londra, unde Principele Radu avea să o ceară în căsătorie. Cinau la celebrul restaurant Bertorelli de lângă Royal Opera House atunci când tânărul actor şi-a făcut curaj şi a cerut-o în căsătorie pe Principesa Margareta dăruindu-i un inel pe care îl avea ca moştenire de familie. De atunci nu s-au mai despărţit niciodată, i-au cerut permisiunea Regelui pentru a se căsători şi s-au logodit pe 10 iunie 1996, data aniversării căsătoriei Regelui şi Reginei”, se mai arată în publicația mai sus-menționată.


Citește și: Noaptea de Revelion a unei prostituate ”de centură”. 90 de lei, un TIR-ist trist și șampanie cu gust de cireșe amare


 

Urmărește-ne pe Google News