MENIU CAUTĂ
27 Sep. 2017 17:56

Povestea incredibilă a Thedei Bara, “devoratoarea de bărbați” de la Hollywood. A fost poreclită “The Vamp” și a devenit primul sex-simbol al cinematografiei | FOTO

Distribuie

Actriţa Theda Bara avea 30 de ani când a devenit faimoasă. Ea a devenit un sex simbol, fiind numită “vampa” Hollywood-ului.

Theda Bara, pe numele adevărat Theodosia Goodman, s-a născut la data de 20.07.1890, în Cincinnati, Ohio, şi a murit în anul 1955, în Los Angeles, California.

Theda era apreciată, printre altele, pentru tenul clorotic, machiajul exagerat şi manierele exotice de împrumut.

O campanie de anvergură, în cadrul căreia Theodosia a devenit Theda Bara, o ”devoratoare de bărbați” cu un trecut inventat și povești pe măsură, istorisite în presa vremii de ”surse sigure”. Filmul a avut premiera în 1915 și s-a bucurat de un răsunător succes. Iar Theda Bara, care a fost poreclită The Vamp – o prescurtare a cuvântului vampir – a devenit cea mai dorită actriță a momentului și primul sex-simbol al Hollywoodului.

În scurt timp porecla avea să intre în limbajul curent, desemnând ”un tip de femeie fatală și irezistibilă”. Și, astfel, s-a născut Vampa. Și cuvântul vampă.

A avut roluri în 40 de filme, ca de exemplu: „The Stain” – 1914, „A Fool There Was”, „Sin”, „Destruction” – 1915, „The Vixen”, „East Lynne”- 1916, „Cleopatra”, „The Rose of Blood” – 1917, „The Unchastened Woman” – 1925.

Aproape toate filmele sale (inclusiv capodopera „Cleopatra”) au fost distruse într-un incendiu la Studiourile Fox, din 1937. Ultima persoană care a văzut filmul „Cleopatra” din 1914 a fost Cecil B. DeMille, care s-a inspirat după el pentru varianta sa din 1934, cu Claudette Colbert.

Theda Bara a primit o stea pentru rolurile sale din filme, situată în partea de nord, cu numărul 6307, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.


EXCLUSIV/ Interpreta sultanei Kosem este cel mai bine plătită actriță din Turcia. Ia 20.000 de euro doar pe un episod


 

Citește mai multe despre actriță, bara, Cleopatra, filme gratis și Hollywood pe Libertatea.

Comentarii