MENIU CAUTĂ

PPE dezbate varianta eliminării partidului lui Viktor Orban din formațiunea politică europeană

Distribuie

Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE) a anunțat că pe data de 20 martie se vor lua în dezbatere propunerile de eliminare a partidului Fidesz, condus de premierul ungar Viktor Orban, din formațiunea politică europeană.

„Douăsprezece formaţiuni din cadrul PPE, provenind din nouă ţări, au depus cereri pentru excluderea ori suspendarea participării Fidesz”, a declarat Joseph Daul citat de AFP.

Viktor Orban i-a criticat dur pe cei care au cerut excluderea partidului său, numindu-i „idioţi folositori” ai forţelor politice de stânga și a declarat că urmăresc doar afectarea imaginii Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta), în contextul scrutinului europarlamentar din luna mai.

„În realitate, atacurile provin din partea forţelor politice de stânga şi nu au rolul de a ne afecta pe noi, ci Partidul Popular European. Dacă nu ne vor mai ataca pe noi, vor începe să îi atace pe italieni şi pe austrieci. Nu înţelege toată lumea acest lucru, dar în literatura de specialitate sunt numiţi, potrivit lui Lenin, «idioţi folositori». Chiar dacă sunt implicaţi în lupta pentru o anumită doctrină, aceştia servesc interesele altora, chiar pe cele ale adversarilor”, a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, citat de Mediafax.


Citește și: Protest pe treptele TNB față de Ordonanța care modifică legile justiției. Rebengiuc: „De frica închisorii, iau justiția în brațe și o schimbă cum vor ei”


 

Comentarii