MENIU CAUTĂ
07 Aug. 2017 23:12 , de Rodica Dirzu

Prăjitură cu pere. Gătește cu noi rețete delicioase! / VIDEO

Distribuie

Vrei să nu dai prea mulți bani pe mâncare, dar să ai o alimentație variată și sănătoasă? În loc să mergi la restaurant, mai bine gătește acasă. Vei avea control total asupra ingredientelor și te vei putea bucura și de aprecierea familiei sau a prietenilor. Încearcă rețetele noastre și te vei convinge! Azi, prăjitură cu pere.

Prăjitură cu pere

Ingrediente: 5 pere potrivite (bine coapte), o linguriță scorțișoară, 150 g unt, 150 g zahăr, 3 ouă, 180 g făină, 20 g cacao, 1/2 linguriță bicarbonat, două lingurițe praf de copt, 125 ml lapte; decor- zahar pudră

Preparare: se înclăzește cuptorul la 170 grade. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de aproximativ 20 x 30cm. Se curăţă perele de coajă şi se taie în cubuleţe. Se pudrează cu scorţişoară. Se separă ouăle; albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se dau deoparte. Se bate untul (la temperatura camerei), cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă. Separat, se amestecă făina cu cacaoa, bicarbonatul şi praful de copt, apoi se omogenizează acest amestec în compoziţia cu unt şi gălbenuşuri. Se toarnă laptele (rece). Se adăugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor. Aluatul final se toarnă  în formă pregătită şi se nivelează. Apoi se presară deasupra, cât mai uniform, bucăţelele de pară. Se lasă la copt 30-35 de minute. După ce s-a răcit complet, se scoate , se taie și se pudrează cu zahăr farin vanilat.

Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Prăjitură cu struguri, la doar 9,3 lei

Citește mai multe despre prajitură cu pere pe Libertatea.

Comentarii