MENIU CAUTĂ
, de Rodica Dirzu

VIDEO/ Prăjitură Maria. Gătește cu noi rețete delicioase și festive!

Distribuie

Vrei să nu dai prea mulți bani pe mâncare, dar să ai o alimentație variată și sănătoasă? În loc să mergi la restaurant, mai bine gătește acasă. Vei avea control total asupra ingredientelor și te vei putea bucura și de aprecierea familiei sau a prietenilor. Încearcă rețetele noastre și te vei convinge! Azi, prăjitură Maria.

Prăjitură Maria

Ingrediente: blat: 10 ouă, 200 g zahăr, 5 linguri făină, 5 linguri griș, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 1 plic praf de copt, 50 ml lapte, 200 ml ulei, sare; crema mousse de ciocolată albă: 200 g ciocolată albă, 350 ml frişcă lichidă,1 plic gelatină (10 g); glazura de ciocolată: 300 g ciocolată cu lapte, 7 linguri frişcă lichidă, 3 linguri ulei, 50 g ciocolată neagră; miez de nucă pentru decor

Preparare: blat: se separă ouăle. Cele 10 gălbenuşuri se mixează cu zahărul până se obţine o spumă densă. Se adaugă făina, amestecată cu praful de copt, şi laptele treptat. Apoi se pun grișul, cacaoa, uleiul şi mierea. Cele 10 albuşuri bătute spumă cu un praf de sare se încorporează ușor în  primul amestec. Compoziţia astfel obţinută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la 175 grade, cam 15 minute. Se lasă să se răcească înainte de a scoate blatul și a îndepărta hârtia. Crema mousse: gelatina se pune la hidratat cu 3 linguri apă rece. O parte din cantitatea de (150 ml) se încălzește puțin şi se pune în ea ciocolata ruptă bucăţele. Se amestecă până când ciocolata se topeşte. Când este călduţă se adaugă gelatina, iar apoi se pune la frigider cam o jumătate de oră. Restul de 200 ml de frişcă se mixează până se obţine o spumă tare şi se dă la frigider. Când crema s-a răcit suficient se amestecă cu frişca bătută. Glazura de ciocolată: se amestecă toate ingredientele şi se pun la bain-marie până când se topeşte ciocolata. Pentru asamblare, se pune în tava în care s-a copt blatul o folie transparentă, apoi blatul cu faţa în jos. Peste el se pune crema mousse de ciocolată şi se lasă la frigider să se întărească (chiar până a doua zi), apoi se răstoarnă şi se finisează cu glazura de ciocolată. Se decorează cu miez de nucă.

Citește și: Tort cu Nutella, ciocolată și banane

Comentarii