MENIU CAUTĂ
26 Aug. 2011 16:45

Prăpăd din nou la Bac!

Distribuie

Potrivit Ministerului Educaţiei, în sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, la proba A, de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, din totalul celor 10.054 de candidaţi, doar 2.160, respectiv 21,48% au obţinut nivelul de competenţă „experimentat”.
În vară s-au descurcat mai bine
Procentul e cu adevărat ruşinos, dacă e să luăm în considerare faptul că în vară, când a fost cea mai mică rată de promovabilitate înregistrată vreodată la Bac – puţin peste 40%! – 61% din elevi au obţinut cel mai bun calificativ. Dintre cei care au susţinut acum testarea orală la română, 3.775 (37,53%) au obţinut nivelul de competenţă mediu (aşa au fost notaţi inclusiv elevii care nu erau pregătiţi deloc), iar 4.119 de candidaţi (40,96%), nivelul avansat.

Probele scrise încep luni

Probele de foc, cele scrise, încep abia de luni! Atunci se va vedea cu adevărat cine a învăţat şi cine nu. La cât de slabe sunt rezultatele de la proba orală de română, este foarte probabil ca la final nivelul de mediocritate din sesiunea de toamnă să fie mult mai ridicat. Adică să se bată record după record (negativ!). La sesiunea din vară, când supraveghetorii au fost extrem de stricţi cu cei 100.000 de candidaţi şi i-au pedepsit drastic pe toţi cei care au încercat să trişeze, aproape 60% au picat Bac-ul.

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii