MENIU CAUTĂ

Precizările Patriarhiei Române despre nunta fiului lui Liviu Dragnea, privind slujba oficiată într-un spațiu neliturgic

Distribuie

După ce în presă au apărut informații potrivit cărora slujba Sfintei Cununii din data de 26 august 2018, a lui Valentin Dragnea, Patriarhia Română face precizări despre nunta fiului lui Liviu Dragnea, privind slujba oficiată într-un spațiu neliturgic.

Iată comunicatul integral al Patriarhiei Române:

„În legătură cu apariția în presă a știrii conform căreia slujba Sfintei Cununii  ar fi fost oficiată într-un spațiu neliturgic, încălcându-se astfel o decizie fermă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precizăm următoarele.

În legătură cu apariția în presă a știrii conform căreia slujba Sfintei Cununii din data de 26 august 2018 a domnului Valentin Dragnea ar fi fost oficiată într-un spațiu neliturgic, încălcându-se astfel o decizie fermă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precizăm următoarele:

Slujba respectivă a fost în realitate oficiată conform canoanelor bisericești în Paraclisul ”Sfântul Nicolae”, situat într-o clădire distinctă din incinta ”Palatului Snagov”. Acest Paraclis se află în administrarea Patriarhiei Române și a fost sfințit în anul 2015 de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

În concluzie, slujba Sfintei Cununii menționate mai sus a fost oficiată într-un spațiu liturgic canonic și nu într-unul inadecvat din punct de vedere religios”.

Nunta fiului lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea, cu Gina Alexandra Tătulescu, de duminică, 26 august, este considerată evenimentul „politico-monden” al anului.

Petrecerea a avut loc la Palatul Snagov, o locație aleasă des de demnitari pentru astfel de ocazii.

Inițial, ceremonia religioasă era anunțată la Biserica Elefterie din București, însă familia Dragnea s-a răzgândit în ultimul moment și a mutat ceremonia la capela Palatului Snagov, în urma protestelor anunțate pe Facebook.

Sute de politicieni au fost invitaţi la petrecerea, care și-au etalat mașinile de lux. Vezi cine este deputatul care a ales să vină cu taxiul.

Din punct de vedere muzical, atmosfera a fost întreținută deMarcel Pavel şi Călin Geambaşu, dar și Florin Salam, care a închis petrecerea la nunta fiului lui Liviu Dragnea.

  • FOTO: Vlad Chirea

Citește și:  FOTO/ Invitații la nunta lui Dragnea Jr. și-au etalat mașinile de lux. Cine este deputatul care a ales să vină cu taxiul

FOTO / Cum au fost surprinși Liviu Dragnea și Irina Tănase la nunta lui Dragnea Jr.

Imagine de excepție cu Gina, soția lui Dragnea Jr. în rochie de mireasă! Condusă la altar de tatăl ei, preotul Tătulescu

FOTO/ Irina Tănase, iubita lui Dragnea, ţinută ca a lui Meghan Markle. Rochia ducesei de Sussex costă 1.350 de lire

Meniu pe bază de pește și cort uriaș cu ghirlande și candelabre. Dragnea a întâmpinat oaspeții și a întreținut atmosfera pe ringul de dans


 

Citește mai multe despre gina alexandra tătulescu, Valentin Dragnea, cununia religioasa, Nuntă și patriarhia romana pe Libertatea.

Comentarii