Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > Pregătiri pentru Ziua Marinei. Militarii de la Forțele Navale au făcut repetiție generală pe faleză

Pregătiri pentru Ziua Marinei. Militarii de la Forțele Navale au făcut repetiție generală pe faleză

Pe faleza din fața Comandamentului Forțelor Navale Române din Constanța a avut loc repetiția generală pentru Ziua Marinei. S-a defilat, s-au tras focuri de armă, în timp ce întreaga zonă a fost survolată de avioane și elicoptere.

De Cătălin Schipor,

La festivitățile dedicate Marinei Militare și Civile, în fiecare an participă numeroase personalități, inclusiv șeful statului. De aceea, zona tribunelor oficiale este strict păzită și supravegheată, aici accesul făcându-se pe baza unor acreditări speciale. Tocmai de aceea, structurile statului specializate pe securitate, pază și protecție sunt în alertă maximă în aceste zile, pentru a se evita situațiile neplăcute și fac ultimele recunoașteri în teren.

În acest timp, militarii pun în practică scenariul complex ce presupune defilări ale navelor, parașutări, simulări ale atacurilor de pe mare, respingerea acestora de pe uscat, survol ale elicopterelor militare și avioanelor de luptă, defilări și jocuri marinărești.

Publicul spectator de pe faleza din fața Comandamentului Flotei va putea să admire în dispozitivul naval de pe mare, în plus față de navele militare românești, o navă-școală ucraineană din clasa Petrushka, precum și distrugătorul american USS „Porter”. Secvențele aeriene vor fi asigurate de aeronave ale forțelor navale și aeriene române, precum și de aeronave italiene Eurofighter Typhoon și un avion american de cercetare P8 Poseidon.

Garda de onoare, prezentă la Ziua Marinei Române 2019, este alcătuită din patru detașamente de militari din Forțele Navale Române și câte un detașament de militari din Italia, Ucraina și SUA, cu detașamentul Asociației „Tradiția Militară” încheind formația.

Close
Închide
  Close