Fără să aibă bunul-simţ de a aştepta până la 3 noiembrie decizia Curţii Constituţionale referitoare la procedura angajării răspunderii în acest caz, mai ales că acum un an CCR declarase neconstituţională tocmai această manoperă abuzivă a lui Boc. Ţuţăr în tevatura de ieri Boc l-a avut pe acelaşi Ioan Oltean care, conducând şedinţa în locul Robertei Anastase, a refuzat să numere prezenţii în sală, fiind evident că nu se întrunea cvorumul.
Opoziţia a şi anunţat că va depune o moţiune de cenzură. Boc pare a-şi căuta beleaua cu lumânarea, mai ales că Legea educaţiei – contestată de sindicate şi de o mare parte a corpului didactic – nu era o urgenţă reală şi nici nu sunt condiţii materiale şi resurse umane calificate pentru aplicarea ei din anul şcolar 2011/2012. Este însă o răsplată clară pentru voturile UDMR, direct interesată şi favorizată de lege.
După ce şi-a demonstrat incompetenţa de a gestiona criza economică (The Economist tocmai a publicat un studiu – România, un exemplu de cum nu se guvernează o ţară), după ce a generat o criză socială fără precedent, Boc îşi desăvârşeşte opera distructivă ignorând principiile statului constituţional, de drept, agravând, cu acordul tacit al mentorului său, o criză politică deja de amploare. Are de gând probabil să impună tot aşa şi alte legi aberante, în primul rând, cea a salarizării, vrând să guverneze nu prin consens şi sprijin democratic, ci printr-un autoritarism stupid şi neprofesionist. Nu va reuşi decât să radicalizeze întreaga societate, cu urmări greu reversibile.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro