De Valentina Postelnicu,

Premierul s-a referit la majorarea exporturilor, în 2018,  cu 9,2%, în timp ce la nivelul celor 28 de state membre, exporturile au crescut doar cu 5,3%.

„România se situează pe locul 7, în privinţa dinamicii exporturilor totale, devastând….devansând state puternice, precum Franţa, cu 4,6%, Germania, cu 4,1% sau Italia,a cu 3,8%”, a spus şefa Exectivului.

Prim-ministrul a mai spus că „volumul de creştere a exporturilor româneşti pe piaţa unică europeană a fost de aproape două ori mai mare faţă de media ţărilor europene, 10,5%  faţă de 5,4%, ceea ce înseamnă că România a câştigat noi segmente din piaţa unică europeană,

„Astfel, exporturile către Germania,  în primele nouă luni ale acestui an, au fost mai mari cu 1,2 miliarde euro, decât în aceeaşi perioadă a lui 2017”, a mai spus Viorica Dăncilă, arătând că exporturile către italia s-au majorat cu 500 milioane de euro. În plus, a spus ea, şomajul a ajuns la minime istorice.


Citeşte şi:

VIDEO: Familia care de 45 de ani își caută copilul pierdut. „Mi-am cântărit merele. Când m-am întors, nu mai era”, își amintește mama lui Țiți

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi
GSP.RO

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi