12 Feb. 2018 15:11 , de Valentina Postelnicu

Premierul Viorica Dăncilă pleacă pe 20 februarie la Bruxelles; Este prima sa vizită externă, de la preluarea mandatului

Distribuie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că pe 20 şi 21 februarie va efectua o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni. Este prima vizită externă pe care șefa Executivului o face, de la preluarea mandatului. Aceasta urmează să se întâlnească, în cadrul vizitei, cu președintele Comisiei Europene și cu președintele Parlamentului European.

Premierul Viorica Dăncilă a comentat și dezbaterea din Parlamentul European, pe tema legilor justiției, ea menționând că ministrul Justiției, Tudorel Toader trebuia lăsat să vorbească în plenul PE.

'Acolo este o problemă care este vizibilă cu ochiul liber. Am fost europarlamentar 9 ani de zile, știu că există anumiți oameni care dezinformează. Pentru mine, cel mai neplăcut lucru, un lucru pe care l-am menționat și când mi-am desfășurat activitatea ca europarlamentar, este faptul că ducem de fiecare dată România ca să fie în discuția celorlalte state membru', a spus premierul.

Ea a precizat că nu a mers la dezbaterea din plenul PE pentru că nu a fost invitată.

'O să merg la Bruxelles, în 20 și 21, luna aceasta. Voi avea discuții cu președintele Comisiei Europene, cu președintele Parlamentului European și voi face referire și la acest aspect, pentru că, după părerea mea, domnul Tudorel Toader trebuia să fie lăsat să vorbească și să dea toate detaliile. Nu uitați că este membru al Comisiei de la Veneția și că este un pom foarte pregătit și putea răspunde tuturor îngrijorărilor venite de la Bruxelles', a mai spus Dăncilă.

Ea a caracterizat discuția din plenul Parlamentului European drept 'o dezbatere în care unii oameni încercau să și apere țara și unii oameni încercau să arunce cu noroi, cum au făcut de-a lungul anilor. Mi-ar fi plăcut o discuție punctuală, și nu ar fi apărut aceste bătăi români contra români', a mai afirmat ea.

Citește și: Marele premiu la loto 6 din 49 a fost câştigat în Iaşi. Un bilet cu trei variante i-a adus peste 9 milioane de lei

Loading...
Comentarii