MENIU CAUTĂ
15 Feb. 2018 12:58 , de Valentina Postelnicu

Premierul Viorica Dăncilă, vizită de lucru la Bruxelles; Se va întâlni cu președintele Comisiei Europene și cel al Consiliului European, și cu Corina Crețu

Distribuie

Premierul Viorica Dăncilă, vizită de lucru la Bruxelles. Aceasta se va întâlni, săptămâna viitoare, cu președintele Comisiei Europene și cel al Consiliului European, și cu Corina Crețu. Anunțul a fost făcut în ședința de Guvern, joi. Este prima vizită externă a premierului, de la preluarea mandatului în fruntea Guvernului PSD-ALDE.

'Aşa cum am anunţat în discursul de investitură, în perioada următoare, vom intensifica acţiunile de politică externă şi relaţiile economice cu statele partenere. Cred că acest lucru este foarte important. De asemenea, vom accentua dimensiunea europeană a guvernării, vom încerca să participăm activ la discuţiile privind viitorul economic şi, nu în ultimul rând, vom trata cu o atenţie deosebită şi ne vom mobiliza pentru creşterea ratei absorbţiei fondurilor europene', a spus Dăncilă.

Premierul a precizat că a avut întâlniri cu o serie de ambasadori acreditaţi la Bucureşti în această săptămână, și că va continua aceste întâlniri tocmai pentru a pune în practică ceea ce a promis în discursul de investitură.

Viorica Dăncilă a anunțat că săptămâna viiitoare va merge la Bruxelles, unde va avea o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk și cel al Parlamentului European, Antonio Tajani.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni și cu Corina Crețu, comisar european pe politici regionale.

'Cred că este important pentru noi să arătăm deschidere și coorperare atât cu statele membre ale Uniunii Europene cât și cu statele cu care avem un parteneriat strategic', a mai declarat Dăncilă.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost primit, luni, de premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoriei. Întâlnirea s-a încheiat după aproximativ o oră.

Această întâlnire este prima dintr-o serie de astfel de întrevederi pe care premierul român le va avea în perioada următoare cu reprezentanţi ai ambasadelor străine acreditate în România.

„Întâlnirea cu ambasadorul SUA este prima dintr-o serie de întrevederi pe care doamna prim-ministru le va avea cu reprezentanţii misiunilor diplomatice la Bucureşti', a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citește și: VIDEO / Declarațiile șocante ale unei asistente medicale, victimă a violenței conjugale: Mă bate și soțul, mă bate și băiatul!'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop sâmbătă 19 ianuarie 2019. Schimbări pentru o zodie
Loading...
Comentarii