De Petre Dobrescu,

„Guvernul României s-a prăbușit după ce a pierdut un vot de încredere cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale.

Premierul Viorica Dăncilă a fost învinsă dramatic, cu 238 de voturi în favoarea moțiunii – cu cinci mai mult decât era necesar.

Numită în ianuarie 2018, Viorica Dăncilă a devenit al treilea prim-ministru al țării în șapte luni. România a fost afectată de ani buni de scandaluri de corupție guvernamentală.

Președintele Klaus Iohannis va alege acum un înlocuitor pentru primul- ministru.

Următoarele alegeri parlamentare din România vor avea loc la sfârșitul anului 2020”, a scris BBC.

„Guvernul României a căzut după ce premierul social-democrat Viorica Dăncilă a pierdut votul de încredere.

Datele oficiale au arătat că 238 de parlamentari au votat pentru a răsturna premierul român, deși era nevoie de doar 233 de voturi pentru a trece moțiunea.

Acesta deschide calea către un guvern de tranziție până la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului 2020.

„Am oprit Partidul Social Democrat să mai rănească România”, a declarat Ludovic Orban, liderul Partidului Liberal, a scris și Euronews.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

„Guvernul, demis de Parlament cu doar o lună înaintea scrutinului prezidențial”

„România: Guvernul social-democrat, demis de Parlament”, titrează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Le Figaro.

„Guvernul României, condus de social-democrata Viorica Dăncilă, a fost destituit joi de Parlament prin moţiune de cenzură, deschizând calea pentru găsirea unei noi majorităţi, cu doar o lună înaintea scrutinului prezidenţial”, a mai scris sursa citată.

„Parlamentarii români au demis Guvernul social-democrat al premierului Viorica Dăncilă, deschizând drumul spre un guvern de tranziţie până la alegerile parlamentare programate la sfârşitul anului 2020”, a comentat agenţia Reuters.


Citeşte şi:

Care sunt scenariile după căderea Guvernului Dăncilă: Guvern minoritar, de uniune naţională sau Executivul Dăncilă rămâne interimar până după prezidenţiale

Guvernul Dăncilă, al patrulea Guvern din istoria post-decembristă care pică în urma unei moțiuni de cenzură

Guvernul Dăncilă a picat! Moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 238 de voturi

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente