Mergi direct la conținut »
Reacția presei internaționale după alegerile prezidențiale din România: „Iohannis, câștigător detașat”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reacția presei internaționale după alegerile prezidențiale din România: „Iohannis, câștigător detașat”

Reacția presei internaționale după alegerile prezidențiale din România: „Iohannis, câștigător detașat”

Presa internațională a remarcat avansul substanțial pe care Klaus Iohannis l-a avut, conform exit-poll-urilor, la alegerile prezidențiale.

De Petre Dobrescu,

Cei de la Euronews au mai remarcat creșterea spectaculoasă a numărului voturilor venite din diaspora.

„Datele oferite de Biroul Electoral Central, care urmează să dezvăluie rezultatele parțiale începând de luni dimineață, au arătat o participare robustă de 48%, cu o prezență de 660.000 de votanți din diaspora, care nu a fost luată în considerare de exit-poll-uri.

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din România, ținut duminică. Exit-poll-urile l-au arătat câștigător detașat, iar Viorica Dăncilă s-a clasat a doua.

Euronews

Iohannis, care s-a angajat să reînvie eforturile anti-corupție într-una dintre cele mai corupte națiuni ale Europei, se va confrunta cu Dăncilă în scurgerea cursei prezidențiale pe 24 noiembrie.

Cifrele au arătat o creștere importantă a votului diasporei române, care a sărit de la 161.262 în 2014 la peste 660.000 în 2019. Alegătorii au votat peste hotare în 835 de secții de votare din întreaga lume”.

Italienii au văzut la fel

Italienii de la publicația La Repubblica au consemnat și ei scorul categoric obținut de președintele Iohannis.

„Conform sondajelor publicate la închiderea urnelor, șeful statului, Klaus Iohannis, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu 39 la sută, față de 22,5 la sută cât a avut social-democrata Viorica Dăncilă, fostul premier.

Se va ajunge la balotaj pe 24 noiembrie”.

Rezultate partiale BEC prezidentiale 2019

Close
Închide
  Close