Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO | Președintele Coreei de Sud, invitat de Kim Jong-un la Phenian Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > GALERIE FOTO | Președintele Coreei de Sud, invitat de Kim Jong-un la Phenian

GALERIE FOTO | Președintele Coreei de Sud, invitat de Kim Jong-un la Phenian

Președintele Coreei de Sud, invitat de Kim Jong-un la Phenian. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a fost chemat să viziteze Coreea de Nord, după ce liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, i-a oferit o invitație formală prin intermediul surorii sale. Dacă invitația va fi acceptată, aceasta ar fi prima întâlnire dintre liderii celor două țări din Peninsula Coreeană din ultimii 11 ani.

Invitația, prezentată lui Moon Jae-in de sora mai mică a lui Kim Jong-un, Kim Yo Jong, a fost discutată în timpul intâlnirii istrice dintre oficialii celor două țări la palatul prezidențial din Seul, sâmbătă. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale de la Seul, Kim Eui Kyeom.

Întâlnirea de sâmbătă, cea mai semnificativă din ultimul deceniu, ar putea să fie depășită dacă Moon va acecpta invitația lui Kim Jong-un să viziteze Phenianul în decursul acestui an.

Președintele Coreei de Sud nu a dat un răspuns clar

Președintele Moon a răspuns invitației spunând: ”ar trebui să realizăm asta creând condițile potrivite”, adăugând că discuțiile dintre Coreea de Nord și SUA sunt necesare pentru îmbunătățirea relațiilor inter-coreene.

Imaginile de la întâlnire au fost transmise în direct de televiziunea de stat a Coreei de Sud, iar Moon a stat în fața surorii lui Kim Jong-un.


EXCLUSIV/Ultimele vești despre Anca Pandrea, internată de urgență în spital. Abia mai respiră

Close
Închide
  Close