De Ana Hațeg,

UPDATE. Cele două întrebări pe care preşedintele le va pune la referendum sunt:

1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”
2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”


Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a votat săptămâna trecută scrisoarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la consultarea Parlamentului pentru organizarea referendumului pe Justiție, pe 26 mai.

Pe 4 aprilie, Klaus Iohannis a anunţat cele două teme privind consultarea , precizând că acestea sunt de interes național.

Temele referendumului pe Justiție sunt:

  • interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţiei;
  • interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Citește și: Fiului unui primar PSD i s-a mărit salariul cu 400% în doi ani! Absolvent de Sport, Dragoș Panțeru câștigă 2.000 euro pe lună, ca șef la o mică unitate de asistență medicală comunală!