Mergi direct la conținut »
Țara în care prețul alcoolului s-a dublat peste noapte. De azi, un bax de bere costă peste 90 de euro
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Țara în care prețul alcoolului s-a dublat peste noapte. De azi, un bax de bere costă peste 90 de euro

Qatar a introdus o taxă de 100% pentru alcool, de la 1 ianuarie 2019, potrivit unui oficial guvernamental din această țară.

Introducerea acestei taxe indirecte survine la doar câteva săptămâni după anunţarea de către Doha a unei noi ”taxe selective” pentru produsele nocive, între care ”o taxă de 100% pentru tutun şi derivatele sale, precum şi pentru băuturi energizante, şi o taxă de 50% pentru băuturile dulci”.

Qatar Distribution Company, distribuitor unic de alcool în această mică ţară conservatoare din Golf, a publicat luni, 31 decembrie, o listă cu noile preţuri pentru bere, vin şi băuturi spirtoase, anunţând introducerea unui „drept de acciză”(taxă indirectă) de 100%.

Lista a fost împărtăşită pe scară largă pe reţelele sociale, preţurile dublându-se peste noapte. De exemplu, un bax de 24 de doze de bere Heineken (330 ml) va costa 384 de riali (92 euro).

În Qatar, achiziţionarea de băuturi alcoolice este legală, cu condiţia de a obţine un permis special şi pot fi consumate în baruri, cluburi, hoteluri care dispun de licenţă, dar nu în spaţiul public.

Organizatorii Cupei Mondiale de fotbal din 2022 au indicat deja că alcoolul va fi disponibil pentru fani în spaţiile prevăzute în acest scop, dar că va fi interzis în spaţiile publice, precizează Agerpres.

FOTO – EPA


Citește și… Unde și-a petrecut Iohannis ultima zi a anului. Președintele s-a fotografiat cu turiștii la schi


 

Close
Închide
  Close