MENIU CAUTĂ
19 Apr. 2018 21:00 , de Alexandru Boariu

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Prețul corect e cel de la casă sau cel de la raft?

Distribuie

Petre Drăgoi, din București, ne semnalează faptul că, în unele supermarket-uri, de multe ori prețul unor produse este mai mare la casă, decât cel afișat la raft și ne întreabă care este prețul corect, pe care trebuie să-l achite cumpărătorul.

RĂSPUNS: Astfel de situații ne-au fost semnalate, de-a lungul timpului, de cititori din întreaga țară. De altfel, potrivit datelor oficiale, cele mai multe sesizări făcute la Protecția Consumatorului sunt legate de această diferenţă, între preţul afișat de comerciant la raft şi cel cerut la casă. Numai în București, se înregistrează, anual, peste 10.000 de astfel de sesizări. Potrivit legii, comerciantul este obligat să aplice prețul afișat în acel moment la raft. Inclusiv în situația în care a apucat să încaseze prețul mai mare, de la casă, comerciantul trebuie să-i returneze consumatorului diferența față de prețul afișat la raft. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) precizează că amenzile pentru comercianți sunt destul de mari, și anume, până la 30.000 de lei, iar dacă magazinul respectiv recidivează, amenda poate ajunge până la 60.000 de lei.

 

Citește și: Vitrine ruginite, carne expirată sau produse congelate vândute ca fiind refrigerate, descoperite în urma unor controale ale ANPC

Comentarii